اخبار بین الملل

بحران سیاسی فرانسه و آلمان فرصتی برای یکه تازی «ملونی»

بحران سیاسی در کشورهای فرانسه و آلمان به عنوان کشورهای رهبر مطرح در اتحادیه اروپا شرایط مناسبی را برای اعمال نفوذ بیشتر داخلی و بین‌المللی برای «جورجیا ملونی»، نخست وزیر ایتالیا ایجاد کرده است.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «تاگس شاو» در مطلبی به شرایط خوب ایجاد شده برای «جورجیا ملونی»، نخست وزیر ایتالیا با توجه به بحران سیاسی شکل گرفته در آلمان و فرانسه پرداخته  و نوشت: رهبری سیاسی در این دو کشور مهم اروپایی در بحران است. اما اوضاع در ایتالیا متفاوت است. جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا محکم روی زین نشسته است و به عنوان یک پل ساز به ایالات متحده آمریکا دیده می شود.

ملونی در مهم ترین جشنواره حزب حاکم برادران ایتالیا در سخنانی همراه با تشویق هوادارانش اظهار داشت که دولتش در بیش از دو سال حکومت داری دستاوردهای خوبی داشته است. وی تاکید کرد: این کشور پایدار است و این مهمترین چیز برای قدرت ایتالیا در شرایط فعلی است.

ملونی گفت: ثبات، اعتبار بین‌المللی این کشور را تضمین می کند، این فرصت را برای داشتن یک استراتژی و یک چشم انداز تضمین می کند و در یک کلام: اقتداری را تضمین می کند که بدون آن ایجاد رفاه امکان پذیر نیست.

در واقع، حزب حاکم برداران ایتالیا به رهبری ملونی همچنان قدرتمند است و نظرسنجی ها 29 درصد را برای این حزب تایید می کنند. البته ائتلاف سه حزبی دولتی در ایتالیا شکاف های بزرگی پیدا کرده و جرقه ها همچنان به طور علنی بین شرکای کوچک این حزب یعنی فورزا و حزب راست افراطی لگا به گوش می رسد و هر حزب در حال پیگیری برنامه های خود است.

ملونی در سخنرانی خود که بیش از یک ساعت به طول انجامید، نه تنها با افتخار اعلام کرد که کشورش اکنون در مسیر بهتری مثلاً از نظر شغل و سلامت قرار دارد، همچنین اعلام کرد که دولت دست راستی آنها در سطح بین المللی نیز نفوذ بیشتری به دست آورده است. وی در این راستا، از جمله به انتصاب رافائله فیتو، هم حزبی خود به عنوان نایب رئیس کمیسیون اروپا اشاره کرد.

ملونی همچنین گفت: حدود چند ماه پیش در اروپا این مسئله غیرقابل تصور بود که یک محافظه‌کار بتواند در راس نهادهای اروپایی قرار گیرد. وی تاکید کرد: در اطراف کسانی که چپ گرا نبودند یا با چپ همپیمان نبودند نوعی سد وجود داشت. ما این الگو را شکستیم و در نتیجه به شکل گیری اروپایی که بیشتر به رای مردم احترام می گذارد کمک کردیم.

ملونی اکنون توانسته خاویر مایلی، رئیس جمهور آرژانتین را هم به جشنواره حزب خود آتریو دعوت کند.

ونتورا از کارشناسان سیاسی غربی معتقد است که ملونی اکنون می تواند نفوذ خود را در سطح بین المللی بیشتر گسترش دهد. وی در این باره گفت: در مجموع، ملونی بیشتر آمریکایی است تا اروپایی، به این معنا که او واقعاً علاقه ای به اروپا به عنوان یک بدنه سیاسی که باید به طور فزاینده ای یکپارچه شود ندارد. او به روند ادغام اروپا بسیار مشکوک است.

به گفته این کارشناس غربی بنابراین وفاداری ملونی بیشتر به سمت آمریکا می رود. امروز این وضعیت حتی بیشتر به این دلیل که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده خواهد شد که مطمئناً احساسات فرهنگی و ایدئولوژیکی قوی نسبت به ملونی دارد تشدید می شود. این ارتباطی است که به نظر می رسد ترامپ نیز آن را حس می کند. ترامپ ملونی را به عنوان یک فرد خارق العاده و یک رهبر تحسین کرده است.

ملونی با «دونالد ترامپ» که در ژانویه به عنوان رئیس جمهور بعدی آمریکا سوگند یاد خواهد کرد و می تواند اروپا را با تهدید تعرفه‌های جدید وارد یک جنگ تجاری کند، ارتباطات خوبی دارد.

این نخست وزیر 47 ساله حتی به خاطر مجموعه عکس‌هایی که در یک شام در نیویورک با «ایلان ماسک»، معتمد ترامپ گرفته بودند، متهم به داشتن رابطه نامشروع با این میلیاردر شد. در این شرایط سران اتحادیه اروپا می توانند سعی کنند نخست وزیر ایتالیا را ( برای روابط با آمریکا) به جلو بفرستند. کارشناسان حدس می زنند که شاید او بتواند در فضایی آشنا با ترامپ درباره توافقاتی مذاکره کند.

بهر حال بن بست سیاسی در پاریس و برلین برای بروکسل بسیار نگران کننده است، زیرا پوپولیست‌های راست افراطی در حلقه 27 کشور عضو این اتحادیه می‌توانند در این دوران چالش برانگیز ژئوپلیتیک جایگاهی را برای خود کسب کنند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا