اخبار بین الملل

دولت غزه: اسرائیل به تعهدات پروتکل بشردوستانه عمل نمی کند

رئیس دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه با بیان اینکه کمک‌های وارد شده به غزه بسیار کمتر از میزان توافق شده در آتش‌بس بود و تنها ۴ درصد از چادرهای مورد نیاز وارد شده است، تاکید کرد صهیونیست‌ها در اجرای تعهدات پروتکل بشردوستانه کارشکنی می‌کنند.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که با گذشت سه هفته از اجرای توافق آتش بس در نوار غزه، بند بشردوستانه این توافق که مهمترین بند آن است به طور دقیق و کامل اجرا نشده، «سلامه معروف» رئیس دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه طی سخنانی به همین منظور اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در اولویت‌های پروتکل بشردوستانه در غزه اختلال ایجاد و از هر فرصتی برای طفره رفتن از اجرای توافق آتش بس استفاده می‌کند.

سلامه معروف در اظهاراتی مطبوعاتی تاکید کرد که هیچگونه خانه سیاری وارد نوار غزه نشده و تنها 4 درصد چادرهای مورد نیاز آوارگان به این باریکه رسیده است.

وی افزود: رژیم اشغالگر علی رغم درخواست فلسطینیان در خصوص سرپناه فوری از جمله خانه‌های سیار و چادرها، اولویت‌های پروتکل بشردوستانه را دستکاری می‌کند و به دنبال آن است که بعد از 15 ماه بمباران، ویرانی و کشتار، درد و رنج فلسطینی‌ها را بیشتر کند.

این مقام دولتی غزه تصریح کرد: ایجاد سرپناه‌های فوری، ورود سوخت، تجهیزات سنگین، چادرها، ژنراتور، دارو و تجهیزات پزشکی در اولویت نیازهای انسانی غزه قرار دارند؛ اما رژیم اشغالگر در ورود این اقلام به نوار غزه اختلال ایجاد می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: دشمن صهیونیستی همچنین به ساز و کار خروج مجروحان از گذرگاه رفح نیز پایبند نیست و تعداد بیماران و مجروحانی که به خارج از غزه منتقل می‌شوند بسیار کمتر از تعدادی است که در توافق آتش بس ذکر شده بود.

سلامه معروف بر لزوم اعمال فشار واقعی بر صهیونیست‌ها جهت اجرای تمامی مفاد توافق آتش بس به ویژه بند مربوط به ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه و پروتکل‌های بشردوستانه از جمله بازسازی زیرساخت‌های ویران شده تاکید و اعلام کرد: صدها هزار نفر آواره‌ای که به شمال نوار غزه برگشته‌اند، هیچگونه امکاناتی ندارند و مجبور هستند در هوای سرد روی زمین بخوابند و هیچ سرپناهی هم برای آنها نیست.

منابع فلسطینی گزارش دادند که طبق توافق آتش بس، پروتکل بشردوستانه به این صورت است که کمک کنندگان از جمله سازمان ملل، نهادهای بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جهانی روزانه 600 کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه در کنار تجهیزات دفاع مدنی و بازسازی زیرساخت‌ها را وارد غزه کنند.

بر این اساس، پروتکل بشردوستانه همچنین شامل ورود 60 هزار کاروان و 200 هزار چادر به غزه برای اسکان آوارگان و این کمک‌ها شامل تجهیزات امدادی و تجهیزات بشردوستانه می‌شود.

دو روز قبل سازمان ملل گزارش داد که از زمان اجرایی شدن توافق آتش بس بیش از 545 هزار فلسطینی از جنوب غزه به شمال این باریکه رفته‌اند که امکانات زندگی در همه سطوح برای آنها فراهم نشده است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا