اخبار بین الملل

سبقت آمریکا از چین به عنوان مهمترین شریک تجاری آلمان

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که برای اولین بار از سال ۲۰۱۶، در سال گذشته میلادی آمریکا با حجم مبادلات بالاتر از چین به عنوان مهمترین شریک تجاری آلمان از پکن سبقت گرفت.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آمریکا در حال تبدیل شدن به بزرگترین شریک تجاری آلمان است.

بر اساس یک مطالعه که توسط آژانس توسعه اقتصادی فدرال Germany Trade & Invest” (GTAI) در اختیار خبرگزاری آلمان قرار گرفت، برای اولین بار از سال 2016، آلمان کالاهای بیشتری را با آمریکا نسبت به چین مبادله کرده و این کشور در سال گذشته جایگزین پکن به عنوان بزرگترین شریک تجاری آلمان شد.

بر اساس داده های اولیه که در آستانه مراسم تحلیف قریب الوقوع «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب آمریکا رسانه‌ای شده است صادرات و واردات آلمان با ایالات متحده آمریکا در سال 2024 به حدود 255 میلیارد یورو افزایش یافت. این به معنای برتری هشت میلیارد یورویی نسبت به دومین شریک تجاری مهم آلمان یعنی چین است. هلند، فرانسه و لهستان در رتبه های بعدی قرار دارند.

در صورتی که شرکای تجاری آلمان تحت ریاست جمهوری ترامپ درگیر اختلافات گمرکی مجدد شوند، آلمان هم در معرض خطر گرفتار شدن در آتش متقابل این اختلافات قرار دارد. هنوز مشخص نیست که ایالات متحده تحت ریاست جمهوری ترامپ تا چه اندازه  اتحادیه اروپا و در نتیجه آلمان را در سیاست تجاری خود هدف قرار خواهد داد. علاوه بر این، به گفته GTAI، خطر تشدید درگیری تجاری ایالات متحده و چین و فشار بیشتر بر آلمان برای همراه شدن با واشنگتن در این مسیر وجود دارد.

تا سال 2022، ارزش تجارت آلمان و چین تقریباً 300 میلیارد یورو بود. اما حالا به ویژه مسئله قابل توجه سقوط صادرات آلمان به چین مطرح  است که حدود 6.4 درصد کاهش یافت. از سوی دیگر واردات از جمهوری خلق چین حدود 0.6 درصد کاهش یافت. چین اکنون در رتبه پنجم صادرات قرار دارد، اما همچنان رهبر بلامنازع واردات است.

یکی از دلایل به وجود آمدن این شرایط تداوم اقتصاد ضعیف چین است، در حالی که ایالات متحده آمریکا از برنامه های سرمایه گذاری و اقتصاد قوی سود می برد. تجارت خارجی آلمان به طور کلی در سال 2024 حدود دو درصد کاهش یافت. صادرات خودرو، قطعات خودرو و سایر وسایل نقلیه به چین به ویژه تحت تأثیر این شرایط قرار گرفت.

شرکت های آلمانی همچنین به طور فزاینده ای به دنبال جایگزین هایی برای چین به عنوان مثال در ویتنام هستند. تجارت این کشور با آلمان در سال 2024 بیش از یازده درصد رشد داشته است. لهستان همچنین خود را به عنوان یک بازار مهم تثبیت کرده است و تجارت آلمان با بریتانیا پس از برگزیت بهبود جزئی داشته است.

در سال 2023، جمهوری خلق چین برای هشتمین سال متوالی با حجم مبادلات تجاری حدود 253 میلیارد یورو – با آلمان اما تنها چند صد میلیون یورو بالاتر از ایالات متحده آمریکا ، رتبه اول را حفظ کرد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا