اخبار بین الملل

لازارینی: جایگزینی برای آنروا در سرزمینهای اشغالی وجود ندارد

کمیسر کل آژانس امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی با تاکید بر عدم امکان منع فعالیتهای آنروا بیان کرد که در صورت اتخاذ چنین تصمیمی صدها هزار کودک از تحصیل بازمی¬مانند و هزاران نفر از خدمات بهداشتی و مراقبتهای ویژه محروم خواهند شد.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) دیروز دوشنبه اعلام کرد امکان منع فعالیت این آژانس، یا ایجاد جایگزینی برای آن در سرزمینهای اشغالی وجود ندارد و علی رغم این، رژیم اسرائیل فعالیت آن را منع کرده است.

فیلیپ لازارینی کمیسر کل سوئیسی این آژانس طی نشست خبری خود در ژنو تاکید کرد: «سازمان ملل طرح جایگزینی برای حضور آژانس آنروا ندارد، زیرا هیچ آژانس دیگری در چنین شرایطی قادر به ارائه چنین خدماتی نیست».

لازارینی افزود: «اگر مساله مربوط به ارسال یک کامیون بار مواد غذایی باشد، حتما جایگزینی خواهید داشت، اما در رابطه با آموزش، مراقبت‌های بهداشتی و کمکهای اولیه، چنین جایگزینی پیدا نخواهید کرد. وی در حاشیه نشست‌های آژانس تاکید کرد: «غزه جنایات هولناک و شرایط دردناک و بی پایانی را تجربه می‌کند».

از سوی دیگر «آنتون لیس»، مدیر آژانس اسپانیایی همکاری بین المللی در زمینه توسعه که ریاست نشست را به عهده گرفته بود، به رسانه‌ها گفت: «در سایه نبود راه حل سیاسی برای پایان دادن به این جنگ، امکان بی نیازی یا اعلام عدم نیاز به این آژانس و یا انتخاب جایگزینی برای آن امکان پذیر نیست».

لازارینی با اشاره به کشتار غیر نظامیان بیان کرد که بیش از 240 نفر از کادر آژانس آنروا از زمان آغاز جنگ علیه غزه جان خود را از دست دادند. این آژانس که در سال 1949 و با تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل تاسیس گردید، اداره مراکز بهداشتی، بویژه مدارس غزه و کرانه باختری را بر عهده دارد.

از سوی دیگر مدتهاست که رژیم صهیونیستی با انتقادات تند این آژانس بین المللی مواجه است. به طوری که رابطه بین رژیم و آژانس بعد از حملات خونبار رژیم علیه غزه که همچنان ادامه دارد و طی آن، رژیم اسرائیل کارکنان آنروا را به مشارکت در هجوم بی سابقه هفتم اکتبر 2023 متهم کرد، به پایین ترین حد خود رسیده است.

آژانس آنروا که 13 هزار نفر از مردم غزه را استخدام کرده است، در ماه ژانویه گذشته مجبور شد 9 نفر از آنان را اخراج کند. این اخراج در پی اتهام این افراد در دست داشتن در حملات مسلحانه هفتم اکتبر 2023 صورت گرفت.

مجلس رژیم صهیونیستی (کِنِست) در ماه اکتبر گذشته حکم ممنوعیت فعالیتهای این آژانس در سرزمینهای اشغالی از جمله قدس شرقی که رژیم اسرائیل از سال 1967 آن را مانند دیگر سرزمینها به اشغال خود درآورده را صادر کرد. اضافه بر این رژیم صهیونیستی آنروا را از هماهنگی با مقامات رژیم منع کرد. این دو قانون پس از 90 روز از تصویب آن از سوی «کنست»، یعنی در اواخر ماه ژانویه آتی لازم الاجرا خواهد بود.

لازارینی تاکید کرد: «آژانس، اطلاعیه رسمی درباره روشهایی که اسرائیل برای ممنوعیت فعالیت آژانس در پیش خواهد گرفت، دریافت نکرده است. لازارینی تاکید کرد حتی در صورت منع فعالیت آژانس، صفت پناهنده برای فلسطینیان باقی خواهد ماند. وی جامعه جهانی را به ممانعت از اجرای این دو قانون از سوی رژیم اسرائیل دعوت کرد؛ زیرا «در صورت تایید این دو قانون در ماه ژانویه آژانس دیگر امکان فعالیت در غزه، ایجاد هماهنگی برای تنظیم فعالیتها و کاهش خطرات تنش و جنگ را از دست خواهد داد و منطقه با خطرات جدی مواجه خواهد شد».

به گفته لازارینی، کارکنان آنروا از مسائلی مانند: «بی ثباتی در ادامه فعالیتها هراس دارند. اما بیش از همه اینها، این کارکنان از تحت فشار قرار گرفتن، بازداشت، اجرای بازجویی و محاکمه نگرانند. کمیسر کل این آژانس بین المللی تاکید کرد: «تا زمانی که امکان ادامه فعالیت وجود داشته باشد، به فعالیتهای خود ادامه خواهیم داد، و همزمان از همه راههای دیپلماتیک و گفتگوها بهره خواهیم برد».

وی از جامعه جهانی درخواست کرد رژیم اسرائیل را تحت فشار قرار دهند تا از تهدیدات خود دست کشد؛ زیرا به گفته او «ما به شدت احساس تنهایی می‌کنیم».

لازارینی تاکید کرد: «در سایه نبود جایگزین قابل بقا در چنین شرایطی، صدها هزار کودک از حق آموزش و یادگیری محروم خواهد شد. در این صورت ما (به عقیده وی) تخم افراط گرایی و خشونت را برای آینده افشاندیم».

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا