نگاه تعاملی صهیونیستها و حاکمیت جدید دمشق؛ ۱۸ خواسته تلآویو از تروریستها چیست؟
به گزارش خبرگزاری مهر، اسعد ابوخلیل تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه ضمن بررسی تعاملات احتمالی آینده بین حاکمیت تروریستها در دمشق و رژیم صهیونیستی نوشت که گروههای افراطی نظیر داعش و القاعده در شکلهای مختلف خود تاکنون هیچ اقدامی علیه رژیم صهیونیستی انجام نداده و تنها کشتار مسلمانان و غربیها را در کارنامه خود دارند.
وی با اشاره به سابقه همکاری بین این گروهها و دشمن صهیونیستی میافزاید که رژیم صهیونیستی پیش از این اعتراف کرده که عناصر مجروح این گروهها را در بیمارستانهای خود پذیرش کرده و لابی صهیونیستی نیز در دوره ریاست جمهوری اوباما تلاش میکرد تا ائتلافی بین تلآویو و گروه القاعده در سوریه (تحت اسامی مختلفی که داشت) ایجاد کند.
بر اساس این گزارش تنها چندی بعد از پیروزی گروههای تروریستی در سوریه، دولت انگلیس اعلام کرد که در تروریستی قلمداد کردن هیئت تحریر الشام تجدید نظر خواهد کرد. دولت آمریکا نیز چند ساعت بعد به این موضوع پرداخت. طبعاً هرگز سابقه نداشته که آمریکا در خصوص گروههایی که با نیروهای این کشور مبارزه میکنند، مسامحه به خرج دهد. لذا به نظر میرسد عناصر تصمیم گیرنده در این خصوص، لابی صهیونیستی در آمریکا هستند که ماهیت گروههای تروریستی از نظر این کشور را مشخص میکنند و تحریمهایی را علیه شخصیتها و سازمانهای مختلف اعمال میکنند.
از سوی دیگر حجم گسترده حملات رژیم صهیونیستی به سوریه که هزاران موشک را طی چند روز به اراضی این کشور شلیک کرده و زیرساختهای نظامی آن را از بین برده و اراضی جدیدی از سوریه را اشغال کرده، جز با هماهنگی بین گروههای مسلح و دشمن صهیونیستی امکانپذیر نبوده و قطعاً صهیونیستها قبل از حمله به مواضع نظامی، این موضوع را به گروههای مسلح اطلاع دادهاند.
به گزارش الاخبار، این در حالی است که گروههای تروریستی نه تنها هیچ اظهار نظری مبنی بر محکومیت حملات موشکی یا اشغالگری صهیونیستها در سوریه نداشتهاند، بلکه برعکس، ابو محمد الجولانی سرکرده هیئت تروریستی تحریر الشام تلاش کرد مسئولیت صهیونیستها در نسل کشی غزه را نیز نادیده بگیرد و این جنگ را «جنگ ایران علیه منطقه» توصیف کرده است.
اسعد ابوخلیل در گزارش خود همچنین به ذکر ۱۸ مورد از خواستههای رژیم صهیونیستی از حاکمیت جدید تروریستها در سوریه پرداخته و آنها را در موارد زیر برشمرد:
۱- تخریب هدفمند دولت و جامعه سوریه نظیر اقداماتی که پیش از این در سودان و لیبی و لبنان و یمن و عراق انجام شده است.
۲- تأمین نظارت مستقیم آمریکا بر ارتش س و ر ی ه (بعد از تخریب زیرساختها و ترور دانشمندان این کشور). نظارت آمریکا تضمین کننده این است که ارتش ضعیف باقی بماند و نتواند از مرزهای خود حراست کند.
۳- ایجاد نفوذ مستقیم رژیم صهیونیستی در برخی مناطق سوریه نظیر قنیطره
۴- پراکنده کردن ارتش بر اساس مبانی فرقهای و تبدیل کردن آن به گروههای متخاصم با یکدیگر
۵- تجزیه سوریه به چند رژیم فرقهای
۶- تلاش برای جدا کردن دروزی های سوریه از ملت این کشور
۷- ایجاد شکاف طایفهای و مردم شناختی در سوریه
۸- ایجاد جریانی برای از بین بردن مقامات دولت سابق جهت ریشه کن کردن فرهنگ مبارزه با اسرائیل و تقویت رژیمهای متخاصم در سوریه
۹- تلاش برای کشاندن باقیمانده مناطق در اختیار دولت مرکزی سوریه به سمت عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی
۱۰- مرتبط کردن رفع تحریمهای آمریکا با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی
۱۱- استقرار مراکز موساد در سوریه
۱۲- آموزش شبه نظامیان و گروههای فرقهای برای جلوگیری از روی کار آمدن جنبشهای مقاومت ضد اسرائیل یا ضد اشغالگری آمریکا
۱۳- تلاش برای نهادینه کردن اشغالگری آمریکا در سوریه به بهانه مبارزه با تروریسم
۱۴- تلاش برای ایجاد هرج و مرج در کشور به بهانه خشونتهای انتقام جویانه
۱۵- تلاش برای گسترش خصومت و دشمنی بین سوریه و لبنان
۱۶- مبارزه با ملیگرایی عربی و سوری
۱۷- تلاش برای ایجاد خصومت بین سوریه و ایران
۱۸- ایجاد و تقویت رویکردهای خصمانه بین ملت سوریه با ملت فلسطین