اخبار بین الملل

وعده ترامپ برای پایان‌دادن جنگ اوکراین با واقعیت‌های دشواری مواجه است

خبرگزاری خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا ترامپ گفته بود که بعد از مراسم تحلیف یا حتی قبل از آن در «۲۴ ساعت» به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.

با گذشت تقریبا سه سال از جنگ اوکراین، نشانه ای دال بر پایان جنگ وجود ندارد. به گفته دو منبع نزدیک به دولت اوکراین و یک دیپلمات سابق آمریکایی، از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات، تیم او پیشنهاد صلحی را به اوکراین ارائه نداده اند. همچنین خبری از دیپلماسی موسوم به «رفت و برگشت» بین کی یف، مسکو و ترامپ در محل اقامتش در مار آ لاگو نیست.

اعضای تیم امنیت ملی منتخب ترامپ، در هفته‌های اخیر به دشواری‌ در میانجیگیری برای یک توافق صلح احتمالی در جنگ اوکراین اذعان کرده‌اند.

کیت کلوگ، ژنرال بازنشسته آمریکایی و منتخب ترامپ به عنوان فرستاده ویژه در اوکراین، ماه گذشته به فاکس نیوز گفت: بیایید آن را ۱۰۰ روز تعیین کنیم و به عقب برگردیم و راهی را در نظر بگیریم که بتوانیم این کار را در کوتاه مدت انجام دهیم تا مطمئن شویم که راه حل محکم و پایدار است و اینکه آیا این جنگ به پایان می رسد.

به گفته منابع آگاه انتظار می رود که کلوگ به زودی پس از تحلیف ترامپ در روز دوشنبه برای گفت وگو به اوکراین سفر کند. به گفته این منابع، کلوگ برنامه های آزمایشی برای سفر به اوکراین داشت، اما تصمیم گرفت این سفر را به تعویق بیندازد.

مارکو روبیو سناتور اهل ایالت فلوریدا که ترامپ او را به عنوان وزیر خارجه انتخاب کرده است روز چهارشنبه در مراسم تایید او در کنگره به سناتورها گفت که دستیابی به توافق صلح بین اوکراین و روسیه «بسیار دشوار» خواهد بود.

منابع آگاه تصدیق کردند که به رغم همکاری کاخ سفید در دولت بایدن برای دستیابی به توافق صلح بین رژیم اسرائیل و حماس و آزادی گروگان ها، چنین همکاری ای در زمینه اوکراین وجود ندارد.

شبکه خبری ان‌بی‌سی نیوز پیشتر گزارش داده بود که مایک والتز، عضو مجلس نمایندگان آمریکا که ترامپ از او برای خدمت به عنوان مشاور امنیت ملی خود استفاده خواهد کرد، بارها درباره اوکراین با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا گفت وگو کرده است. اما این مذاکرات با هدف اشتراک‌گذاری اطلاعات بوده اند و راهبردهایی برای پایان دادن به جنگ یا تأمین آتش‌بس بررسی نشده‌اند.

ترامپ خواستار کاهش کمک های نظامی ایالات متحده به اوکراین است و می گوید که دولت های اروپایی باید حمایت خود را از اوکراین افزایش دهند. او همچنین با شلیک موشک های دوربرد اوکراین به خاک روسیه مخالف است.

ترامپ که روابط پرتنشی را با دولت زلنسکی در دوره اول ریاست جمهوری اش داشت که منجر به اولین استیضاح وی شد، بعلاوه گفته است که جنگ اوکراین در درجه اول یک مشکل اروپایی است.

به گفته دیپلمات‌های غربی، مقامات سابق آمریکایی و تحلیلگران، اظهارات تازه ترامپ نگرانی‌هایی را در اوکراین و در میان متحدانش در واشنگتن ایجاد کرده است. به گفته آنها، دولت آینده ممکن است اوکراین را به گرفتن امتیازات دردناک بدون اعمال فشار بر روسیه وادار کند. کارشناسان منطقه‌ای و دیپلمات‌های غربی تردید دارند که پوتین در مذاکرات به ویژه زمانی که نیروهایش به آرامی اما به‌طور پیوسته در شرق اوکراین پیشروی می‌کنند، آماده امتیاز دادن باشد.

کلوگ نماینده دولت منتخب آمریکا در امور اوکراین، سال گذشته گزارشی تهیه کرد و در آن خواستار فشار بر مسکو و کی یف برای ورود به مذاکرات صلح شد. بر اساس این طرح، در صورتی که روسیه در مذاکره شکست بخورد، واشنگتن کمک نظامی بیشتری به اوکراین را انتقال خواهد داد. در حالی که در صورت پذیرش توافق از سوی مسکو، پیشنهاد کاهش تحریم‌های اقتصادی را خواهد داد. در عین حال، واشنگتن کی یف را تهدید خواهد کرد که در صورت امتناع از وارد شدن به گفت وگو، کمک های خود را قطع خواهد کرد. عضویت اوکراین در ناتو برای مدت طولانی منتفی خواهد بود، اما قدرت های خارجی تضمین های امنیتی را برای کی یف ارائه خواهند کرد.

روسیه با مواردی از پیشنهاد کلوگ مخالف است و آن را غیرقابل قبول می داند. مسکو اصرار دارد که اوکراین به عنوان یک کشور بی‌طرف دائمی با محدودیت‌های سختگیرانه برای ارتش این کشور باقی بماند و قلمروهای تحت کنترل نیروهای روسیه و همچنین مناطقی را که هنوز تحت کنترل نیروهای اوکراینی هستند، تسلیم کند.

311311

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا