پای هوش مصنوعی به جشنواره فجر باز شد/ فروغ فرخزاد به جشنواره آمد
مهسا بهادری: اولین روز چهلوسومین جشنواره فیلم بدون حاشیه برگزار شد. در این روز پنج فیلم اکران شد که هر یک فضایی کاملا متفاوت داشت، اولین فیلم «صیاد» به کارگردانی جواد افشار و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی بود که درباره شهید صیاد شیرازی ساخته شده است.
هوش مصنوعی در جشنواره
فیلمی سیاه و سفید که بر اساس واقعیت زندگی شهید صیاد ساخته شده بود و در کنار شهید صیاد شیرازی، محسن رضایی و بنی صدر نیز حضور داشتند. وجه تمایز این فیلم نسبت به چهار اثر دیگر در گام اول گریمهای فیلم بود و در گام بعد استفاده از هوش مصنوعی در پروسه صداگذاری بود
تقابل عشق و سیاست
دومین فیلم اکران شده «بازی خونی» به کارگردانی حسین میرزا محمدیِ بود. فیلمی که اتفاقات اوایل انقلاب اسلامیِ مربوط به آبان سال ۶۰ را روایت میکند. فیلم ترکیبی از تخیل و مستندات، واقعه تاریخی قیام مردم آمل در آن سال را مطرح میکند.
ارسطو خوش رزم، سارا حاتمی، پیام احمدینیا، مهیار شاپوری، کیسان دیباج، مجید پتکی، محمد موحدنیا، صادق برقعی، علیرضا گیلوری، احسان منصوری، با هنرمندی لیندا کیانی و شادی مختاری و با حضور مجید آقاکریمی ترکیب بازیگران فیلم را تشکیل میدهند.
کیسان دیباج که یکی از بازیگران این فیلم است به خبرآنلاین میگوید:«ساید بتوان «بازی خونی» را تقابل عشق و سیاست دانست، پسر بچه جوان و عاشقی که دختر مورد علاقهاش به اندازه او عاشق نیست.»
فیلم «سونسوز» به کارگردانی رضا جمالی و تهیهکنندگی سلمان عباسی سومین فیلم بود. اثری که به زبان ترکی یک نما از روستای دور افتاده را به تصویر کشید.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «بیست سال پیش، کاظم، فیلمساز پیری در مورد نازایی زنان روستایشان، فیلم مستندی میسازد که در آن زمان راشهای فیلم او توسط زنان روستا دزدیده شده و از بین میرود؛ حالا بعد از بیست سال متوجه میشود که مشکل نازایی از زنان روستا نبوده و این بار کاظم تصمیم میگیرد تا فیلمی بسازد تا حقیقت نهفته این ماجرا را آشکار سازد و در مسیر ساخت فیلم با مشکلات بزرگتری مواجه میشود.»
بازیگرانی چون مریم مومن، حمدالله سلیمی، بهروز اللهوردی زاده، صفت آهاری، ناصر محبی، رسول علی نژاد، ولایت خوبدل، احمد پروستان، محمد سیف، سیامک شاگردی، المیرا طاعتی، تعارف زمانی و حبیب شهبازی در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند.
کارگردان این فیلم در راستای ساخت این اثر به زبان ترکی به خبرآنلاین میگوید: «خیلی خوشحالم که در سالهای گذشته فیلم پوست، آپاراتچی، او، آتابای ساخته شده است که باعث ایجاد موج شده و ترکها بسیار دوست دارند که از فرهنگ خودشان و با زبان خودشان هم اثری نمایش داده شود.»
ویژگی این فیلم هم استفاده از نابازیگرانی بود که همه زنان و مردان مسنی بودند که جلوی دوربین قرار گرفتند.
مرد توقیفیهای سینما
چهارمین فیلم روز اول جشنواره، «داد» ابوالفضل جلیلی بود روایت یک دغدغه اجتماعی به نام بزهکاری نوجوانان بود.
حالا نوبت به مرد توقیفیهای سینما است، شاید بتوان ابوالفضل جلیلی را در دسته فیلمسازانی قرار داد که تعداد کارهای اکران نشده او از کارهای اکران شدهاش بیشتر است، کسی که از سال ۱۳۸۵ تا امسال تنها یک اثر از او به گوش رسیده هرچند خودش معتقد است که آثار زیادی ساخته تست اما اجازه اکران نگرفته است.
او در پاسخ به سوال خبرآنلاین درباره کمکاریاش در این سالها میگوید:« به من گفتند چیزی نگو، من هم کاری ندارم فیلم زیاد ساختم اما اجازه اکران نگرفتهاند.»
ویژگی این فیلم استفاده از بازیگران کار اولی بود، که اتفاقا همه آنها مرد بودند و خانمی در این کست دیده نمیشد.
توقیفی فروغ
دومین فیلم سیاه و سفید روز اول جشنواره به فیلم توقیفی «رگهای آبی» به کارگردانی جهانگیر کوثری اختصاص داشت که در سانس ویژه اکران شد. روایتی از زندگی فروغ فرخزاد، شاعر شدنش، و چالشهای زندگی با پرویز شاپور، باران کوثری نقش فروغ فرخزاد را ایفا میکرد.
۲۴۵۲۴۵