اخبار بین الملل

پساجنگ؛ حاکم آینده غزه کیست؟

چهارمین شماره از پادکست «در عمق» به موضوع وضعیت نوار غزه پس از جنگ ۱۵ ماهه و طرح‌های موجود برای اداره این باریکه اختصاص پیدا کرد.

خبرگزاری تسنیم

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ  چهارمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهم‌ترین روندها، تحولات و همچنین شخصیت‌ها در غرب آسیا می‌پردازد، روز  یکشنبه 30 دی ماه 1403 به میزبانی خبرگزاری تسنیم منتشر شده است.

 

پساجنگ؛ حاکم آینده غزه کیست؟

 

 

طی مدتی که از جنگ «طوفان‌الاقصی» گذشته است، طرح‌های متعددی از سوی بازیگران و بلوک‌های مختلف قدرت برای اداره غزه مطرح شده است. سه طرح مهم در این رابطه، که بیشتر مورد توجه رسانه‌های اصلی قرار گرفته‌اند، شامل طرح‌های پیشنهادی ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی است. طرحی نیز از سوی مقاومت ارائه شده است که در ادامه به آن اشاره می‌شود.

طرح ایالات متحده آمریکا این است که تشکیلات خودگردان اصلاح‌شده بتواند مدیریت غزه را مجدداً به‌دست گیرد. این یعنی اداره امور مدنی غزه به تشکیلات خودگردان واگذار شود که با همکاری برخی از افراد جامعه مدنی غزه، به مسائلی مانند امور بهداشتی، فرایند بازسازی، ایجاد شبکه‌های آب، زیرساخت‌های حیاتی و غیره بپردازد. نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان که در کرانه باختری تحت آموزش نظامی ایالات متحده هستند، با همکاری نیروهای بین‌المللی که احتمالاً شامل نیروهای مصری و اماراتی می‌شود، در اداره امور امنیتی غزه وارد خواهند شد تا از این طریق با هسته‌های مقاومت مقابله کرده و جلوی سازماندهی و خیزش مجدد آن‌ها را بگیرند.

طرح بعدی، طرح رژیم صهیونیستی است که هدف آن، نابودی کامل حماس و جلوگیری از ورود تشکیلات خودگردان به این منطقه است. بدین‌ترتیب تشکیلات خودگردان نمی‌تواند یکپارچگی میان غزه و کرانه غربی ایجاد کند که بعداً مقدمه‌ای برای رونمایی از طرح دو دولت و تشکیل دولت مستقل فلسطینی باشد. اسرائیلی‌ها سعی دارند غزه را به صورت کامل اشغال و طرح ژنرال‌ها را اجرایی کنند تا بدین شکل شمال غزه را خالی از سکنه کرده، مناطق حائل ایجاد نمایند و در محور فیلادلفیا حضور دائمی داشته باشند.

در نهایت، به طرح اتحادیه اروپا اشاره می‌شود که به طرح عربستان-فرانسه نیز معروف است. در این طرح، تشکیلات خودگردان بدون قید اصلاحات مورد نظر آمریکا، مانند سال 2004، بر منطقه حاکم می‌شود تا فضایی مناسب برای حرکت به سمت ایده دو دولت فراهم گردد. این طرح مورد حمایت اتحادیه عرب و اتحادیه اروپا است که بر این باورند ایده دو دولت تنها راه‌حل منصفانه برای ایجاد صلح در منطقه فلسطین است.

 

 

چهارمین ایده مطرح شده برای اداره غزه شامل برقراری سریع آتش‌بس، رسیدگی به دردها و آلام مردم، افزایش کمک‌های بشردوستانه و ایجاد بستری مناسب برای حضور بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی جهت بازسازی غزه است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا