پکن: از توقف تفاهمنامه همکاری میان پاناما و چین متأسفیم
![پکن: از توقف تفاهمنامه همکاری میان پاناما و چین متأسفیم پکن: از توقف تفاهمنامه همکاری میان پاناما و چین متأسفیم](https://media.mehrnews.com/d/2024/11/01/4/5229756.jpg)
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه وزارت خارجه چین، «ژائو ژیوان» (Zhao Zhiyuan) دستیار وزیر امور خارجه چین در دیدار با «میگل هومبرتو لکارو بارسناس» (Miguel Humberto Lecaro Barcenas) سفیر پاناما در پکن پیرامون توقف تفاهمنامه همکاری میان آن کشور با چین در ارتباط با ابتکار کمربند و جاده (BRI) ابراز ناراحتی کرد.
بر اساس اعلام این وبگاه، دستیار وزیر امور خارجه چین گفت: پکن عمیقا از بیانیه اخیر پاناما مبنی بر پایان دادن به تفاهمنامه فیمابین در خصوص ابتکار کمربند و جاده متاسف است. در چارچوب همکاری کمربند و جاده، همکاری عملی میان چین و پاناما در زمینههای مختلف به سرعت توسعه یافت و به مجموعه ای از نتایج مثمر ثمر رسید که منافع ملموسی را برای پاناما و مردم آن به ارمغان آورد.
«ژائو ژیوان» در ادامه افزود: بیش از ۱۵۰ کشور به طور فعال در همکاری های کمربند و جاده شرکت کرده اند و نتایج حاصله به نفع مردم بسیاری از کشورها از جمله پاناما بوده است.
این مقام چین اضافه کرد که تغییر مسیر پروژه مذکور و نادیده انگاشتن انتظارات دو کشور با منافع اساسی پاناما همسو نیست. چین به حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور احترام میگذارد، از برابری همه کشورها حمایت و به احترام متقابل و پایبندی به تعهداتش متعهد است.
وی افزود: چین قاطعانه مخالف تضعیف عامدانه روابط چین و پاناما توسط آمریکا و لکه دار کردن و تخریب همکاری کمربند و جاده از طریق ابزارهای فشار و تهدید است. روابط چین و پاناما هرگز هیچ کشور ثالثی را هدف قرار نمی دهد و نباید توسط هیچ طرف ثالثی مختل شود.
ترامپ پیشتر در پیامی در شبکه اجتماعی خود موسوم به «تروث سوشال» ادعا کرده بود که «با کشتیهای نیروی دریایی و تجاری ما خیلی ناعادلانه و نسنجیده رفتار شده است. عوارضی که پاناما اعمال کرده، مضحک است.
وی با انتقاد از معاهده ۱۹۷۷ کانال پاناما که به امضای جیمی کارتر، رئیس جمهور وقت آمریکا رسید و کنترل این کانال را در سال ۱۹۹۹ به پاناما واگذار کرد، افزود: مدیریت موضوع صرفاً به پاناما مربوط است نه چین و نه هیچ کشور دیگر. ما هرگز اجازه نخواهیم داد که این کانال به دست افراد نادرست بیفتد!
ترامپ همچنین اضافه کرد که اگر پاناما قادر به تضمین عملکرد امن و موثر این کانال نیست، آمریکا خواستار بازگشت «کامل و بیچون و چرای آن خواهد شد.»