گسترش منطقه شنگن در دستورکار کمیسیون اروپا
کمیسیون اروپا با خطاب قرار دادن اتریش به عنوان یک کشور مخالف برای پیوستن کامل بلغارستان و رومانی به منطقه شنگن درخواست کرد که این کشورها تا پایان سال جاری میلادی به عضویت کامل این منطقه درآیند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی “دی پرسه “، اتریش تاکنون از حق وتو برای جلوگیری از پذیرش رومانی و بلغارستان در حوزه شنگن استفاده کرده است.
حالا “ایلوا یوهانسون”، کمیسر اتحادیه اروپا در امور داخلی و مهاجرت، از کشورهای عضو اتحادیه درخواست کرد تا رومانی و بلغارستان را تا پایان سال جاری میلادی به طور کامل در منطقه شینگن بپذیرند. این مقام سوئدی اروپایی عمدتاً دولت اتریش را مورد خطاب قرار داد که تاکنون تنها دولتی بوده است که چنین اقدامی را وتو کرده است. یوهانسون عصر دوشنبه در پارلمان اروپا در استراسبورگ در این باره صحبت کرد.
وزرای کشور اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در مورد منطقه شینگن در لوکزامبورگ گفتگو خواهند کرد. یوهانسون از تصمیم مربوط به پایان سال 2023 برای اجازه ورود این دو کشور اروپای شرقی به منطقه موسوم به ایر شنگن استقبال کرد. این امر کنترل های مرزی در فرودگاه ها را حذف می کند، اما کنترل در مرزهای زمینی را حذف نمی کند. جانشین یوهانسون در کمیسیون آتی اتحادیه اروپا احتمالاً کاندیدای اتریش برای پست کمیسر اتحادیه اروپا، مگنوس برونر (ÖVP) خواهد بود البته این در صورتی است که پارلمان اتحادیه اروپا این سمت را تایید کند.
در اصل، قوانین شینگن برای تضمین حرکت آزاد افراد و کالاها در اتحادیه اروپا است. البته تعداد فزاینده ای از روند بازگرداندن کنترل های مرزی – اخیراً در آلمان، بلکه در اتریش و فرانسه – به طور فزاینده ای آزادی سفر را زیر سوال می برد.
“یوهانسون” تاکید کرد که کشورهای اتحادیه اروپا این حق را دارند که کنترل های مرزی را برای مدت محدودی بازگردانند. با این حال وی تاکید کرد که این خطر می تواند مزایای آزادی حرکت را تضعیف کند.
مقامات اتریش اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی پیشنهادی با عنوان «شنگن هوایی» را مشروط به محقق شدن شرایطی برای بازگشایی مرزهای هوایی اتحادیه به روی دو کشور یاد شده مطرح کردند.
وین تاکید کرد در صورتی که بروکسل مرزهای خارجی اتحادیه اروپا را تقویت کند، آماده است مقررات مربوط به ترافیک هوایی با دو کشور بلغارستان و رومانی را تسهیل کند.
رومانی و بلغارستان که هر دو از سال 2007 به این سو عضو اتحادیه اروپا هستند، پایان سال 2022 میلادی از ورود به این منطقه تردد آزاد بزرگ که بیش از 400 میلیون نفر بدون کنترل مرزهای داخلی امکان رفت و آمد درون آنرا دارند، منع شدند.
اتریش که یک سال پیش پیوستن رومانی و بلغارستان به شنگن را وتو کرده بود، به تازگی اعلام کرد که مایل است موضع خود را در این خصوص نرمتر کند، تغییر موضعی که بروکسل از آن استقبال کرد.
اتریش بارها نسبت به حمایت از مهاجرت غیرقانونی نامتناسب که به اعتقاد وین بواسطه مرزهای خارجی ضعیف حوزه شنگن و «بیتفاوتی بروکسل» روی میدهد، شکایت و گلایه کرده است.
منطقه تردد آزاد افراد و کالا در اروپا که سال 1985 بواسطه پیمانی موسوم به شنگن ایجاد شد شامل 23 کشور از 27 عضو اتحادیه اروپا و همچنین همسایگان مرتبط با این کشورها یعنی سوئیس، نروژ، ایسلند و لیختناشتاین است.
کشورهای رومانی و بلغارستان البته پیش از این پس از 13 سال انتظار در فروردین ماه بالاخره به صورت محدود به عضویت منطقه عاری از کنترلهای مرزی شنگن درآمدند.
این امر نیاز به بررسی های شخصی در فرودگاه ها و بنادر در ایالت های فدرال این کشور را از بین می برد. اتحادیه اروپا قبلاً در پایان دسامبر در مورد این گام به توافق رسیده بود. با این حال، هرکسی که با ماشین یا قطار به رومانی یا بلغارستان سفر کند، فعلاً بررسی خواهد شد. در آن زمان مقررشد تصمیم در مورد لغو کنترل ها در مرزهای زمینی در تاریخ بعدی اتخاذ شود.
همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا به محض اینکه آماده شوند به عضویت کامل منطقه شنگن در خواهند آمد – این هم یک حق و هم یک تعهد است. اعضای جدید فقط به اتفاق آرا قابل پذیرش هستند.
کشورهای رومانی و بلغارستان که قبلاً در سال 2007 به اتحادیه اروپا پیوسته بودند، از سال 2011 منتظر این تصمیم بودند. وین مخالفت با عضویت این کشورها را با بیان اینکه تعداد زیادی مهاجر ثبت نام نشده از رومانی و بلغارستان وارد این کشور میشوند، توجیه کرد.
انتهای پیام/