اخبار بین الملل

۶۰ درصد خانواده‌های غزه پس از جنگ سرپناهی ندارند

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۲۳:۴۰ – ۲۳ دی ۱۴۰۳

وزارت اسکان غزه تاکید کرد که بیش از ۶۰ درصد از خانواده‌های اهل این باریکه پس از جنگ بدون سرپناه هستند.

این وزارتخانه اظهار داشت که رقم مذکور از توانایی هر طرفی برای رسیدگی سریع و مستقیم به این بحران خارج است، حجم خسارات ناشی از جنگ که محله‌های مسکونی بسیاری را با خاک یکسان کرده چندین برابر خسارت‌های جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در سال ۲۰۱۴ میلادی است که ۵۱ روز به طول انجامید.

حجم آوار در نتیجه تخریب محله‌ها، شهر‌ها و ساختمان‌های مسکونی در اثر حملات وحشیانه اسرائیل به نوار غزه ده‌ها میلیون تُن برآورد شده است لذا آواربرداری مهمترین مرحله در بازسازی غزه است. ساختمان‌های آسیب‌دیده بسیاری وجود دارد که برای شهروندان خطرآفرین است و باید کاملا تخریب شود. بخشی از ساختمان‌ها هم که آسیب جزئی دیده که باید بازسازی شود.

گزارش این وزارتخانه که پس از ارزیابی میدانی ویرانی‌ها منتشر شده، تاکید دارد که آواربرداری با استفاده از تجهیزات موجود در غزه امکان‌پذیر نیست چرا که اغلب این تجهیزات در نتیجه بمباران اسرائیل منهدم یا آسیب دیده است بنابراین لازم است ده‌ها ماشین آلات سنگین متناسب با حجم ویرانی‌ها وارد غزه شود.

بر اساس این گزارش، وزارت اسکان پیشنهاد‌هایی را برای رسیدگی به موضوع سرپناه موقت اهالی غزه ارائه کرده که نیاز به بودجه قابل توجهی دارد؛ نخست، تامین مسکن موقت از طریق کانکس‌های سیار همراه با فراهم‌سازی خدمات زیرساختی مانند آب و فاضلاب و پیشنهاد دوم، ارائه مبالغ مالی به عنوان کمک هزینه اجاره‌بها برای اینکه خانواده‌ها خود سرپناهی موقت در منطقه مسکونی‌شان فراهم کنند.

بر اساس آخرین گزارش صادره از دفتر اطلاع‌رسانی دولتی غزه که چند روز پیش منتشر شد، حملات مستمر ارتش رژیم صهیونیستی منجر به تخریب کلی ۱۶۱ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی و آسیب جزئی به ۱۹۴ هزار واحد شده  و ۸۲ هزار واحد هم غیرقابل استفاده شده است.

طبق این گزارش، حجم ویرانی در نوار غزه به ۸۸ درصد رسیده و خسارت اولیه آن، ۳۷ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

منبع: فارس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا