اخبار سیاسی

آمریکا و رژیم صهیونیستی سوریه را به سمت تجزیه خواهند برد

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۰۹:۱۲ – ۰۱ دی ۱۴۰۳

حسین آجرلو کارشناس مسائل منطقه در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به وضعیت سوریه بیان کرد: در موضوع بحران سوریه چند نکته وجود دارد اول اینکه این کشور تنها کشوری است که دارای یک ارتش منظم در بین همسایگان خود بود و همچنین همواره در حالت جنگی با رژیم صهیونیستی قرار داشت. یعنی معاهده صلح به معنی سازش با رژیم صهیونیستی در این کشور وجود نداشت و صرفا در حالت  آتش بس قرار داشتند.

آمریکا سال‌ها قبل در قانون سزار سوریه را در یک تحریم همه جانبه قرار داده بود 

وی ادامه داد: بعد از اینکه سوریه روابط استراتژیکی با محور مقاومت پیدا کرد و به عنوان یک کریدور مطرح شد تمام اینها زمینه و بستری شد که مورد طمع بازیگران خارجی چه از نظر منطقه‌ای و  چه بین المللی قرار بگیرند. بعد از وقایع ۷ اکتبر و همچنین ۸ اکتبر که حزب الله لبنان وارد جنگ شد این تحولات پیچیده‌تر شد و به نظر می‌رسید که این روند حالت خطرناکی به خود گرفته است به خصوص که آمریکا نیز از سال‌ها قبل بخاطر قانون سزار سوریه را در یک تحریم همه جانبه قرار داده بود و دچار یک ضعف میدانی در حوزه اقتصادی شده بود.

آجرلو افزود: وضعیتی که الان شاهد آن هستیم نظیر اینکه رژیم صهیونیستی تمام زیر ساخت‌های این کشور را مورد هدف قرار داد و حتی جولان را هم گرفته است نشان می‌دهد آمریکا و رژیم صهیونیستی سوریه را به سمت تجزیه پیش خواهند برد؛ زیرا در پروژه‌های رژیم صهیونیستی این نکته مد نظر است که هیچ کشور پهناوری در پیرامونش نباشد و احتمالا سوریه را به سمت تجزیه و حاکمیت چند گانه خواهند برد. مگر اینکه یک روند مقاومتی در این کشور ایجاد شود، اما آنچه اکنون شاهد هستیم این است که به سمت حاکمیت چند گانه ترکی، علوی، کردی و سنی پیش می‌رود.

محور مقاومت همواره فراز و فرود داشته است

کارشناس مسائل منطقه گفت: اگر مردم سوریه هوشیار باشند و بدانند که دشمن اصلی مردم سوریه رژیم صهیونیستی و هم پیمانان این رژیم است، مقاومت مردمی ایجاد خواهد شد که البته در کوتاه مدت بعید است، اما در طولانی مدت ممکن است شاهد این امر باشیم.

وی با اشاره به وضعیت آینده محور مقاومت بیان کرد: محور مقاومت همواره فراز و فرود داشته است و در یک روند تقابل قرار دارد. در این سال‌ها محور مقاومت دستاورد‌های فراوانی داشته و وارد یک جنگ ترکیبی گسترده شده است. تحولات سوریه ممکن است یکی از آن فرود‌ها باشد، اما از شناختی که نسبت به محور مقامت داشتیم در شرایط سختی نظیر جنگ  ۲۰۰۶ و در دهه نود و هشتاد معتقدم که مقاومت می‌تواند جایگاه خود را مجدد بازسازی کند، زیرا طرف مقابل هم شکست‌های راهبردی زیادی داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا