حاجی میرزایی: آموزش و پرورش بنیادیترین و ریشهایترین مسئله جامعه است
به گزارش خبرگزاری مهر، محسن حاجی میرزایی در نخستین همایش ملی حکمرانی در نظام تعلیم و تربیت، نسبت نظام حکمرانی با مسائل جامعه را تعیین کننده درجه بلوغ آن جامعه دانست و در ادامه اظهار کرد: برای تعیین میزان بلوغ هر جامعه باید دید نسبت حکمرانی با مسائل چگونه است.
وی با تاکید بر موضوع آموزش و پرورش به عنوان بنیادیترین و ریشهایترین مسئله یک جامعه، افزود: برای همه آنچه ما مطالبه میکنیم آموزش و پرورش نقطه عزیمت است.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه گفت: اگر بپذیریم که کیفیت نیروی انسانی و سرمایه اجتماعی مهمترین سرمایههای یک جامعه برای حرکت به سمت افقهای بالا و روشن است، متوجه میشویم که نظام تعلیم و تربیت نقطه آغازین آن است.
حاجی میرزایی با بیان اینکه موضوع تعلیم و تربیت از موضوعاتی است که آرام و خزیده وارد شده و فرایندهای آن تدریجی است، اظهار کرد: محصول این فرایندها تمام بنیانهای حیاتی جامعه را متأثر میکند.
وی با اشاره به فرصت بینظیر و طلایی نظام تعلیم و تربیت، برای تحقق آرمانهای انقلاب، تصریح کرد: برای پاسداشت ارزشها و اینکه بتوانیم جامعه خود را به سطحی از پیشرفت و تعالی برسانیم که قادر باشد در سند چشم انداز به نقطه مورد نظر و تصویری که مقام معظم رهبری ترسیم کردهاند برسد، باید به نظام تعلیم و تربیت توجه داشت.
حاجی میرزایی در ادامه به آموزش وپرورش به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای رئیس جمهور اشاره کرد.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش باید به سه سوال مهم پاسخ دهد که بنا است دانش آموز پس از ترک مدرسه به چه سطح از قابلیت، ظرفیت و شایستگی رسیده باشد؟ چرا باید به این سطح رسیده باشد و چگونه میتوان به آن رسید و چطور میشود مطمئن شد این شایستگی تحقق پیدا کرده، ادامه داد: در این راستا نیاز به معلمی است که آن را انجام دهد، محتوا و نظام جبران خدماتی میخواهیم که این هدف را محقق کند و نظام ارزشیابی که این هدف را سنجش کند.
رئیس دفتر رئیس جمهور نقطه عزیمت توجه به آموزش و پرورش را برنامه درسی برشمرد و اظهار کرد: برنامه درسی روشن میکند که بنا است دانش آموز در انتهای دوره به چه سطحی از قابلیت، شایستگی و ظرفیت برسد.
وی در پایان تاکید کرد: چرخ دندههای نظام تعلیم و تربیت باید در همافزایی کامل، تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت را تضمین کند.