شاه رو به احتضار در طبقه هفتم بیمارستان نیویورک / روزشمار تسخیر سفارت آمریکا در ایران
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شامگاه دوشنبه سیام مهر ۵۸ یعنی حدود نه ماه پس از پیروزی انقلاب، محمدرضا پهلوی شاه مخلوع ایران برای معالجهی سرطان ششسالهی خود که حالا دیگر به مراحل خطرناکی رسیده بود وارد آمریکا شد. فردای آن روز دولت موقت جمهوری اسلامی ایران بلافاصله پس از اطلاع یافتن از این خبر مراتب مخالفت خود را به دولت آمریکا اعلام کرد؛ وزارت امور خارجهی ایران که سکان آن را دکتر ابراهیم یزدی در دست داشت از مقامات مسئول آمریکایی به صورت شفاهی تعهد گرفت که این سفر فقط درمانی باشد و شاه و فرح در مدت اقامتشان در آمریکا هیچگونه فعالیت سیاسی انجام ندهند.
روز جمعه ۴ آبان ۵۸ در شصتمین سالروز تولد شاه، پزشکان معالج او در بیمارستان «نیویورک – کورنل» اعلام کردند سرطان غدد لنفاوی او پیش رفته و اگر شش ماه تا یک سال در نیویورک تحت درمان باشد تا شصت درصد شانس زنده ماندند دارد. در پی این اعلام نیز وزارت خارجهی آمریکا بلافاصله موافقت خود را با ماندن شاه در آمریکا تا پایان درمان او اعلام کرد. روزنامهی اطلاعات نیز روز شنبه پنجم آبان از روزهی سیاسی کارمندان سفارت ایران در واشنگتن و اعتراض دانشجویان ایرانی در نیویورک خبر داد. این گزارش حاکی است:
«کارمندان سفارت جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن به عنوان اعتراض به حضور شاه سابق در نیویورک روزهی سیاسی ۲۴ ساعته اعلام کردند. یک سخنگوی رسمی اعلام کرد که دفاتر سفارت روز جمعه تعطیل بود ضمنا دیروز نیز صدها نفر از دانشجویان ایرانی در نیویورک علیه حضور محمدرضا در آمریکا دست به تظاهرات زدند.»
۲۵۹