صباغیان: بی حجابی اعتراض به شرایط اقتصادی است / نیک بین: مردم قانون عفاف و حجاب را می پذیرد، دولت هم باید اجرا کند
فرشته صائمی؛ تقاضا برای لغو قانون عفاف و حجاب مصوب مجلس یازدهم در رده اولین واکنش افکار عمومی به اعلام جزئیات مفاد این قانون بود، قانونی که بنابر گفته محمدرضا صباغیان، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در صورت اجرا به اصلاح نیاز خوهد داشت.
البته صباغیان در گفتگویی که با خبرگزاری خبرآنلاین داشته فلسفه وجودی قانون عفاف و حجاب را زیرسوال می برد مخصوصا آنجایی که می گوید «باید اقتصاد مردم و مشکلات آنها را حل کنیم. بخش از بی حجابی اعتراض به عملکرد ماست.»
هر چند صباغیان بی حجابی را یکی از راه های اعتراض مردم نسبت به وضعیت اقتصادی فعلی می داند اما جواد نیک بین از موافقان قانون حجاب در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین دقیقا عکس این نکته را مطرح می کند، چنانچه تائید می کند که قانون عفاف با خواست مردم متدین سازگار است و آنها می پذیرند که اجرا کنند.
صباغیان: بخش از بی حجابی اعتراض به عملکرد ماست
محمدرضا صباغیان، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین در مورد واکنش منفی مردم نسبت به جریمه های قانون عفاف و حجاب گفت: من از جزئیات این قانون اطلاع ندارم اما اصل موضوع این است که با توجه به شرایط کشور ابتدا باید اقتصاد مردم و مشکلات آنها را حل کنیم. بخش از بی حجابی اعتراض به عملکرد ماست، اگر ما این مشکلات را حل کنیم بعد از آن طبیعتاً می شود با فضای بهتری این کار را انجام داد.
وی افزود: بهرحال این لایحه تبدیل به قانون شده است اما نحوه اجرای آن باید ایجابی باشد نه سلبی.
صباغیان در واکنش به اینکه با جریمه های لحاظ شده در این قانون به نظر می رسد بیشتر سلبی برخورد شده است نه ایجابی، تصریح کرد: این اقدامات سلبی است، ایجابی نیست. به نظر بنده باید بیشتر از نظر فرهنگی کار کرد، مشکلات و دغدغه ها را بررسی و حل کنیم و بعد اگر می خواهیم اقدامی انجام دهیم. اگر در این شرایط بخواهیم سخت بگیریم اثر منفی به دنبال خواهد داشت.
این نماینده مجلس همچنین تصریح کرد: در این شرایط اقتصادی خیلی از مردم ناراضی هستند که با این بی حجابی اعتراض خود را نشان می دهند اما در این میان برخی سوءاستفاده می کنند.
صباغیان در پاسخ به اینکه به نظر شما دولت تن به اجرای قانون عفاف و حجاب می دهد و یا اینکه لایحه ای برای اصلاح آن می دهد، یادآور شد: قانون قرار است تازه ابلاغ شود، اگر در اجرا مشکلی بود بعد آن را اصلاح می کنیم. ما می گوییم چون قانون است باید اجرا شود ولی درست اجرا شود.
نیک بین: تذکر درباره حجاب از طریق مردم به مردم و فقط لسانی است نه بیشتر
جواد نیک بین از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم و عضو کممیسیون برنامه و بودجه مجلس دوازدهم نیز در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره نگرانی مردم بابت اجرای جریمه های در نظر گرفته شده در قانون عفاف و حجاب گفت: قانون مراعات شود، نگرانی مردم رفع می شود. یعنی هر آنچه در لایحه آمده را مردم رعایت کنند.
وی در واکنش به اینکه قانون عفاف و حجاب اجازه تذکر در مورد حجاب را حتی به اتباع بیگانه داده و پیش بینی می شود که بحث رویارویی مردم با مردم صورت بگیرد، افزود: خیر، تذکر لسانی است و برخورد قهری نیست، تذکر لسانی هم اشکالی ندارد.
نیک بین در واکنش به اینکه امکان دارد تذکر لسانی منجر به شکل گیری چالش های اصلی شود، تصریح کرد: تذکر لسانی هم مرزبندی دارد، فرد حق ندارد بیش از تذکر اقدام دیگری انجام دهد. یعنی صرف تذکر به یکدیگر از باب تَعاوَنُوا عَلَی الْبِرِّ وَ التَّقْوی است. لذا بر این اساس مردم می توانند به یکدیگر تذکر دهند و این تذکرها اگر همگانی باشند، قطعاً موثر هستند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در مورد اینکه البته قبل از این هم مردم در قالب امر به معروف و نهی از منکر تذکر لسانی انجام می دادند، چه لزومیتی به قانون داشت، اظهار کرد: این تذکر همیشه وجود داشته و الان به صورت مکتوب و قانونی شده است. امر به معروف و نهی از منکر در اسلام وجود داشته و الان هم موضوع لسانی است که قانون حدود و ثقور و کم و زیاد آن را مشخص کرده است. در حقیقت از هرج و مرج و اینکه هر کس هر کاری دوست دارد، انجام دهد، جلوگیری کرده است.
نیک بین درباره اینکه از وقتی جزئیات قانون عفاف و حجاب منتشر شده، واکنش افکار عمومی به این ترتیب بوده که این قانون با استقبال مردم روبرو نخواهد شد، ادامه داد: مردم قانون را می پذیرند. البته من قائل به این هستم که قبل از مردم باید مسئولین، ادارات و نهادها قانون عفاف و حجاب را بپذیرند و عمل کنند، اگر آنها بپذیرند، مردم هم می پذیرند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در واکنش به اینکه با توجه به شعارهای انتخاباتی پزشکیان درباره گشت ارشاد به نظر شما دولت تن به اجرای قانون عفاف و حجاب می دهد یا خیر، خاطرنشان کرد: وظیفش است، باید انجام دهد.
نیک بین البته طبق اصل ۱۱۳ قانون اساسی حافظ قانون اساسی است و لذا قانونی که خلاف قانون اساسی باشد را لغو و یا اجرا نکند، یادآور شد: خواست عمومی جامعه این قانون را می پذیرد. طیف قالب متدینین و مردم می خواهند این قانون اجرا شود اما در مورد نحوه اجرای قانون برای مردم مهم است، به این ترتیب که گشت ارشاد و برخورد فیزیکی نباشد.
۲۷۲۱۱