اخبار سیاسی

مجوز مجلس به افزایش ۳۰ درصدی تعرفه خدمات آموزشی به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۱۲:۰۸ – ۲۳ دی ۱۴۰۳

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه، ۲۳ دی) در جریان رسیدگی به ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه ۱۴۰۴، تبصره‌های ۶، ۷ و ۸ را بررسی کردند و برخی مواد برای تامین نظر شورای نگهبان اصلاح و برخی به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.

ایرادات تبصره‌های ۶ و ۷ ویرایشی بود که رفع شد.

جزء ۱ بند (ث) تبصره ۸ برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد؛ در این بند آمده است: «شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت مندرج در قانون بودجه سنواتی مکلفند حداقل یک درصد (۱%) از اعتبار هزینه‌های (جزء (۱) جدول مصارف پیوست شماره (۳) خود را برای هم‌افزایی و ارتقای فعالیت‌ها و تولیدات فرهنگی براساس آیین‌نامه‌ای که با رعایت مفاد بند «ب» ماده (۷۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت توسط کارگروه موضوع بند مذکور تعیین گردیده، اختصاص دهند.»

همچنین بند الحاقی ۲ تبصره ۸ نیز به کمیسیون تلفیق ارجاع شد که در آن آمده است: کلیه واحد‌های آموزشی دولتی وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه‌های وابسته از پرداخت هزینه‌های آب، برق، گاز تا سقف الگوی مصرف معاف هستند. الگوی مصرف طی دستورالعملی توسط وزارتخانه‌های نفت و نیرو و با همکاری وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه کشور حداکثر تا دو ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون تهیه و ابلاغ می‌شود.

بند الحاقی ۴ تبصره ۸ نیز به شرح زیر اصلاح شد:

سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور مجاز است تعرفه خدمات آموزشی در بخش دولتی و غیردولتی مهارت‌آموزان دارای توان پرداخت (حداکثر پنج دهک برخوردار) را با استفاده از اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان، به میزان حداکثر سی درصد (۳۰%) افزایش داده و منابع حاصل را به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل واریز نماید. منابع حاصل از طریق ردیف هزینه‌ای مربوط به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور برای توسعه و حمایت اختصاص می‌یابد. نحوه شناسایی مهارت‌آموزان مشمول و دهک‌بندی مربوط و نرخ تعرفه دریافتی این بند به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و پس از تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

همچنین بند الحاقی ۶ تبصره ۸ به کمیسیون ارجاع شد که در آن آمده است: در اجرای تبصره بند «ب» ماده (۸۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت و در راستای رفع کمبود سرایدار در مدارس، نیرو‌های خدماتی وزارت آموزش و پرورش (مدرسه‌یاران) بر مبنای نوع، ماهیت و حجم فعالیت بعد از گذراندن دوره آموزشی ویژه که توسط وزارت مذکور طراحی و برگزار می‌شود علاوه بر حقوق و مزایای دریافتی از حداقل ۶۸۵۴ امتیاز و حداکثر ۹۸۱۶ امتیاز که میزان آن در هر یک از مشاغل خدماتی توسط وزارت آموزش و پرورش تعیین و در ضریب حقوق سالانه ضرب می‌شود برخوردار می‌گردند. این امتیاز مشمول کسور بازنشستگی موضوع ماده (۱۰۶) قانون مدیریت خدمات کشوری می‌باشد و در انتهای احکام کارگزینی درج می‌شود. سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی مکلفند ترتیبات قانونی اتخاذ نمایند تا سرایدار (مدرسه‌یار) برای مدارس تأمین شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا