اخبار سیاسی

چرا ایران نیازی به نیروی نیابتی در منطقه ندارد؟

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۱۸:۲۳ – ۱۹ دی ۱۴۰۳

سبقه اش به مدت‌ها قبل بازمیگردد یعنی سال ۱۹۴۷ تا ۱۹۹۱ زمانی که  دو ابر قدرت بلوک شرق و غرب یعنی آمریکا و شوروی در تلاش بودند تا قرعه برنده شدن در این جنگ را به نام خود بزنند؛ حال آنکه قربانیان چقدر باشند؛ هرچه بادا باد…

 دو ابر قدرت جهان در آن زمان به دلیل اینکه مبادا جنگی هسته‌ای میانشان رخ دهد در تلاش بودند تا به واسطیه نیرو‌های نیابتی خود یعنی  افغانستان،  آنگولا،  کره،  ویتنام و نیز در خاورمیانه و آمریکای لاتین می‌پرداختند.

وقتی آمریکا دست به دامن نیروی نیابتی می شود

حمید صالحی عضو هیات علمی دانشگاه در این باره گفته است: واژه نیروهای نیابتی یا به تعبیر خود غربی‌ها war by proxy  این ادبیات و این مقوله از دهه ۵۰ میلادی وارد ادبیات علوم سیاسی و روابط بین الملل شد . از زمانی که آمریکایی‌ها در جنگ ویتنام و لائوس در منجلاب ویتنام و لائوس گیر کردند  این تئوری و این نظریه را زمان نیکسون مطرح کردند یعنی جنگ توسط نیروی واسطه ای.

سیاستی که هنوز نیز در میان قدرت‌های غربی به خوبی خود را نشان میدهد.

برای  مثال همگی به خوبی میدانند که اگر حمایت ها‌ی آمریکا نبود رژیم صهیونیستی هرگز توان ادامه جنگ غزه را نداشت.

 براساس گزارش‌ها، رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا پایان سال ۲۰۲۴ بیش از ۲۲ میلیارد دلار کمک نظامی از آمریکا دریافت کرد.  

علاوه بر این کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی در اواخر دسامبر (اوایل دی) گفته بود که توافق مبادله زندانی‌ها و پایان دادن به جنگ در غزه ازسوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تایید نخواهد شد، مگر اینکه به‌عنوان یک دستورالعمل یا دستور واضح از رئیس‌جمهور آمریکا باشد.

موصوعی که بار‌ها رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کردند برای مثال در مهر ۱۴۰۳ فرمودند: رژیم صهیونیستی صرفاً با تزریق حمایت‌های آمریکا خود را به‌زحمت بر سر پا نگه داشته است؛ و این هم دیری نخواهد پایید.»  

کلینتون : داعش را ما ایجاد کردیم

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه شهید نیز در این باره گفته بود: به دنبال گسترش جنگ در منطقه نبوده و نیستیم؛   این رژیم اسرائیل است که جنگ و ناامنی را به منطقه ما تحمیل کرده است؛ جمهوری اسلامی ایران همواره منادی صلح در منطقه است؛ به‌صراحت می‌گویم ادامه کشتار غیرنظامیان فلسطینی در غزه و حمایت کامل آمریکا از اسرائیل منجر به تشویق رژیم صهیونیستی به کشتن بیشتر شده است؛ ضمن اینکه اطلاعات ما تایید می‌کند که حضور نظامیان آمریکا امروز در تل‌آویو صرفا حضور مستشاری نظامی نیست، بلکه در صحنه جنگ حضور دارند؛ سیستم امنیتی و سیاسی اسرائیل از هم پاشیده است و فقط ماشین جنگی اسرائیل کار می‌کند البته آن هم با حمایت تمام عیار آمریکا؛ ادامه این وضعیت، می‌تواند کنترل را از دست همه طرف‌ها در منطقه خارج کند. در آمریکای خانم هیلاری کلینتون در مبارزات انتخاباتی به‌صراحت گفت که داعش را ما ایجاد کردیم؛ نگاه ما مبارزه با تروریسم است، نگاه به الزامات امنیت منطقه است؛ اتفاقا جنگ نیابتی آمریکا را اسرائیل دارد دنبال می‌کند؛ اینها (گروه‌های مقاومت) برای چه شکل گرفتند، وقتی داعش در منطقه شکل گرفت، اینها برای مبارزه با داعش به وجود آمدند.

  فرشید باقریان کارشناس مسائل سیاسی نیز در این باره معتقد است: بعد از ۷ اکتبر،  قوی‌ترین اتفاق، انفجار پیجر‌های حزب‌الله بود که به هیچ‌عنوان ارتباطی با اسرائیل نداشت، این موضوع از سوی آمریکا طراحی شده بود و اسرائیل تنها از آن سوءاستفاده کرد؛ در واقع آمریکا اطلاعاتی را در این ارتباط درباره اماکن مهم و اشخاص حساس در اختیار اسرائیل قرار داد و اسرائیل توانست با از میان برداشتن این افراد برای خود امتیازاتی را کسب کند.  

این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین بیان کرد: حمایت شبانه روزی آمریکا از اسرائیل موجب شد تا اسرائیل توانست خود را به مرحله‌ای از قدرت برساند. در حقیقت اسرائیل یک نیروی نیابتی برای آمریکاست. فراموش نکنیم حتی بایدن گفته بود اگر اسرائیل نبود، ما یک اسرائیل ایجاد می‌کردیم؛ بنابراین در تلاش هستند بخشی از خاک سوریه در اختیار اسرائیل قرار گیرد تا یک مرکز بحران و تشنج نسبت به کشور‌های همسایه اردن، ترکیه و … باشد.

باقریان با بیان این‌که اکنون با توجه به شرایط سوریه، آمریکایی‌ها درصدد هستند یک دولت کُرد برای خودشان تشکیل دهند، گفت: این موضوعی است که اسرائیلی‌ها نسبت به آن نگرانی دارند مبادا این دولت قوی‌تر از من و دارای منابع بیش‌تر باشد.

اگر بمب اتم بر صنعا ریخته شود، به حمایت از فلسطین ادامه خواهیم داد

و در پایان باید نگاهی به صحبت‌های اخیر رهبر انقلاب در دیدار با مداحان بیاندازیم که درباره ادعای نیروی نیابتی ایران در منطقه فرمودند: یمن، حزب‌الله، حماس و جهاد می‌جنگند، چون با ایمان هستند و عقیده و قدرت ایمان، آنها را به میدان مقاومت آورده است، نه اینکه نیابتی از سمت ما داشته باشند.

رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی اگر هم روزی بخواهد اقدامی کند احتیاجی به نیروی نیابتی ندارد، افزودند: مردان مؤمن و شرافتمند در یمن، عراق، لبنان، فلسطین و ان‌شاءالله در آینده نزدیک در سوریه، در حال مبارزه با ظلم و جنایت و رژیم منحوس و تحمیلی صهیونیستی هستند، جمهوری اسلامی نیز مبارزه می‌کند و به خواست پروردگار این رژیم را از منطقه ازاله خواهیم کرد.

شاهد مثال این موضوع هم شاید در یک جمله از آخرین حرف های یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن باشد که گفته است:  «اگر بمب اتم بر صنعا ریخته شود، به حمایت از فلسطین ادامه خواهیم داد.»

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا