ارتقای بهره وری موقوفات با پرورش ماهی با حمایت سازمان اوقاف
معاون اقتصادی و بهرهوری موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف از حمایتهای سازمان اوقاف از زیستبوم آبی و کمک به امنیت غذایی کشور خبر داد.
سهیل بیگدلی، معاون اقتصادی و بهرهوری موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، از حمایتهای سازمان اوقاف از زیستبوم آبی و کمک به امنیت غذایی کشور در راستای منویات رهبر معظم انقلاب خبر داد و گفت: در سایت بوشهر، تقریباً 30 قفس پرورش ماهی در آب داریم که 12 قفس دیگر به آن اضافه میشود و حدود سه هزار تن ماهی در بوشهر پرورش میدهیم که تقریباً شامل سه میلیون قطعه بچه ماهی میشود.
او تصریح کرد: همچنین در بخش چارک استان هرمزگان، حدود 20 قفس پرورش ماهی در آب داریم که با استفاده از ظرفیت موقوفات ایجاد شده است.
بیگدلی درباره حضور سازمان اوقاف در هشتمین نمایشگاه بینالمللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته اظهار داشت: آنچه امروز در سازمان اوقاف و امور خیریه پیگیری میکنیم، موضوع مولدسازی و استفاده از ظرفیت وقف برای کمک به امنیت غذایی کشور است. یکی از موضوعاتی که سازمان اوقاف ورود کرده، بحث آبزیپروری است.
معاون اقتصادی و بهرهوری موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف با بیان اینکه پرورش ماهیان گرمابی در دریا، ظرفیت فوقالعادهای در کشور ما محسوب میشود، خاطرنشان کرد: در بخش چارک استان هرمزگان حدود 20 قفس در آب داریم که 10 قفس دیگر در حال آمادهسازی است که منتقل میشوند و حدود یک میلیون قطعه ماهی در این قفسها در حال پرورش هستند و هدفمان این است که به یک هزار تن برسد.
بیگدلی افزود: موضوع دیگر بحث استفاده از منابع آبی که در اختیار سازمان اوقاف قرار دارد برای ارتقای بهرهوری و پرورش ماهی در استخرهاست. در حال حاضر در کنار هر منبع آبی که در مزارع وجود دارد یک استخر ذخیره آب پیشبینی میشود که چند حسن دارد. از جمله اینکه منابع آبی که بسیار ارزشمند هستند ذخیره میشود که ممکن است قنات، رودخانه، چاه آب باشد.
او موضوع دیگر را این طور شرح داد: از آب استخر که در اختیار ماست به عنوان ظرفیت پرورش ماهیهای سردآبی استفاده میکنیم و همچنین آبی که از این استخرها خارج میشود به دلیل فضولات ماهی که در داخل این آب هست، غنی شده و ارتقای کمی و کیفی محصولات کشاورزی را شامل میشود. در حال حاضر حدود یک میلیون و 800 هزار قطعه ماهی در داخل این استخرها داریم که عموماً قزلآلا هستند که حدود 1800 تن میشود.
معاون اقتصادی و بهرهوری موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف عنوان کرد: امروز در این نمایشگاه که به عنوان سازمان اوقاف و امور خیریه شرکت کردهایم، دو بخش از تولیدکنندگان ماهیهای گرمابی که سایتهای چارک و بوشهر هستند شرکت کردهاند و در بخش سردآبی نیز دو بخش تولیدکننده در این حوزه از چهارمحال و بختیاری (لردگان) و استان خراسان رضوی شرکت کردهاند.
او به درآمدزایی از این مسیر اشاره کرد و اظهار داشت: کل درآمد ناشی از ظرفیت موقوفات که در لردگان وجود داشت، در سال 1401 حدود 20 میلیون تومان بود و اکنون گردش مالی موقوفات این شهرستان به واسطه پرورش ماهی به حدود 7 میلیارد تومان رسیده است. تولیدکننده بعدی که در نمایشگاه حضور دارد از مزرعه سوران مشهد هستند که حدود 100 هزار قطعه ماهی پرورش میدهند. در نظر داریم زنجیرههای تولید در این زمینه را کامل کنیم.
او تصریح کرد: برای ایجاد مزرعههای هچری و نرسری پرورش ماهی و فرآوری در این زمینه برنامه داریم و در نهایت چشمانداز دورتر بحث تولید خوراک ماهی است که ظرفیت فوقالعاده برای وقف است.
بیگدلی عنوان کرد: در این نمایشگاه، مراجعهکنندگان متعدد داشتیم از خریداران بخش ماهیها و خیلی از ارگانها و بازرگانان که وارد میشدند. این سوال برایشان ایجاد میشد که این اتفاق چه ربطی به سازمان اوقاف دارد؟ برای آنها توضیح داده شد. همچنین بخش دیگر مراجعهکنندگان افرادی بودند که میخواستند محصولاتشان را به ما معرفی کنند و فرصتی برای آشنایی با این ظرفیتها بود.
این مقام مسئول در سازمان اوقاف عنوان کرد: خلاء موجود، بازرگانی این اتفاق است که حدود 5 تا 6 هزار قطعه ماهی تولید شده، بازرگانی تخصصی میطلبد و تجار مختلف مراجعه کردند که در این خصوص به ما کمک کنند که در اهداف ما قرار دارد تا این زنجیره در سازمان اوقاف شکل بگیرد.
انتهای پیام/