باشگاه دانشمندان جوان به اعتماد مخاطبان نیاز دارد
۱۲:۴۴ – ۲۰ آبان ۱۴۰۳
حمید رضا مدقق در شبکه خبر به بررسی برنامه باشگاه دانشمندان جوان در رادیو جوان پرداخت. سیاوش صفاریان مجری برنامه باشگاه دانشمندان جوان درباره این برنامه گفت: دانشمند در واقع یک صفتی است که به همه کسانی که علاقهمند به علم و فناوری هستند داده میشود، حالا به تدریج شنوندگان رادیو متوجه میشوند معنای دانشمند در دنیای امروز تغییر کرده است و امروز یک معنای عام داریم. بدین ترتیب کسانی که ذهن جستجوگر دارند میتوانند در این برنامه همراه ما باشند.
وی ادامه داد: مجموعه ای از متخصصان در این برنامه رادیویی هستند و ما به نوعی یک زیربنایی داریم که تخصص و در عین حال توسعه علم بر پایه نیروی انسانی را دنبال میکند و این برنامه بر اساس حضور نیروهای متخصص است که تغییر دورانی رخ می دهد. در این برنامه ما راجع به این صحبت میکنیم که در مرزهای ایران چگونه دانشمندان کار میکنند و اینکه زندگی شخصی یک شیمیدان چگونه میگذرد. قسمت دیگر این برنامه اینگونه است که ما با یک نگاه متفاوت در ایران در رشته های علوم پایه درگیر هستیم. خیلی از زندگی المپیادیها را اگر در علوم پایه بررسی کنید متوجه بیکاری و روی آوردن افراد به دیگر رشته ها و کارکردن آن ها در رشته های دیگر می شوید. این برنامه سعی دارد حضور افراد در رشته های علمی علوم پایه را که میتواند حس و شوق دانستن را فعال کند، برانگیزد.
سیاوش صفاریان بیان کرد: سردبیری برنامه میتواند کمک کند تا ما از آفتها دور باشیم و خوشبختانه همه ما و عوامل برنامه، همه در کنار هم تلاش میکنیم تا از ناعلم و شبه علم، خرافات و بخشهای نادانسته علم کمک بگیریم. در رسانه های مختلف ما شاهد این بودیم که باید آگاهی رسانی ترویج علم به گونهای باشد که تمایز وجود داشته باشد. من خیلی خوشحال هستم که رادیو جوان در این روزها سهم خوبی از علم دارد.
برنامه های علمی رادیو جوان فقط محدود به باشگاه علمی دانشمندان جوان نیست
وی ادامه داد: برنامه های علمی رادیو جوان فقط محدود به باشگاه علمی دانشمندان جوان نیست بلکه برنامههای موتور جستجو و ساختمان پزشکان هرکدام به نوعی کار علمی انجام میدهند. این باشگاه به گونه ای است که فقط یک برنامه رادیویی نیست و یک فیزیک است. قرار است دورهمیای در آذر ماه داشته باشیم که هربار در یک دانشگاه از کشور افراد از کارهای خود صحبت کنند و مخاطبان برنامه هم میتوانند در این دورهمی شرکت کنند.
صفاریان گفت: ما از طریق فضای مجازی در دسترس مخاطبان هستیم. سوژه مخاطبان را بررسی میکنیم و از طریق رادیو جوان و فضای مجازی با مخاطبان همراه هستیم. بیشتر مخاطبان پیگیر تکنولوژی هستند که فناوری ها در درمان و توسعه زندگی، اینترنت اشیا، هوشمند سازی خانهها و هوش مصنوعی چه میکنند و درگیر هستند. باید بگویم ما بدون توجه به علوم پایه نمیتوانیم چنین مواردی را توسعه دهیم.
وی تاکید کرد: اصلی ترین چیزی که امروز رایج شده است هوش مصنوعی است که بر پایه علوم ریاضی و علوم پایه است. ما بدون توجه به علوم پایه نمیتوانیم این علم را توسعه دهیم.
سیاوش صفاریان بیان کرد: در ایران ما عجیب است که همه راجع به هوش مصنوعی صحبت میکنند ولی اتفاق اصلی رخ نمیدهد. این از بخشهایی از انقلاب چهارم است که اگر الآن به آن ملحق نشویم در سیاستگذاری توسعه کشورمان یک دفعه خیلی عقب میمانیم. کشورهای حاشیه خلیج فارس و عربستان خیلی به این امر میپردازند و این امری است که دولتها باید به آن بپردازند و یکی از کارکردهای رسانه این است باید چنین هوشیاری و آگاهی را ایجاد کند که مطالبهگری به طوری باشد تا دولتها و ساختارهای قانون گذاری بتوانند در کنار یکدیگر هوشیار شوند و الان است که باید راجع به هوش مصنوعی کاری کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که مجری باید از چه آگاه باشد؟ گفت: نگاه جستجوگر مجری و آگاهی سطحی به روش علم، شناخت واژهها، علم و فناوری و… اصلی ترین چالش برنامه است، همه برنامهها یک سری الزامات دارند که باید از آنچه که در دنیای داخل و خارج رخ میدهد آگاه باشند. تقریبا هر روز و هر زمانی که زندگی میکنم سعی دارم آگاهی خود را افزایش دهم. میدانید که تاریخ انقضای ما اگر به روز نباشیم میگذرد، اگر در دنیای امروز به روز نباشیم عقب مانده ایم و فضای ژورنالیستی اینگونه است که شما هر روز و پیوسته درحال آگاه شدن هستید وگرنه منقصی میشوید.
خبرنگار: زهرا بالاور