اخبار فرهنگی

فروش ۵۰ میلیارد تومانی سینما در هفته دوم بهمن ماه

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۱۵:۰۹ – ۱۳ بهمن ۱۴۰۳

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور – در هفته‌ای که گذشت سینما‌ی ایران ۵۰ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان فروش داشت و میزبان ۷۹۴ هزار مخاطب سینمایی در ۲۰ هزار سانس شد.

تداوم صدر نشینی کمدی ۷۰ سی در گیشه سینما

کمدی سینمایی «۷۰ سی» به کارگردانی بهرام افشار در هفته گذشته در صدر جدول فروش سینما‌ها قرار گرفت و با ۳۷۳ هزار بلیط به ارزش ۲۴ میلیارد و  ۱۲۶ میلیون تومان در رتبه اول گیشه قرار گرفت.

در یکی از نقدهای نوشته شده این اثر سینمایی عنوان شده است: تقریبا تمام کمدی فیلم هفتاد سی در بد و بیراه گفتن بهرام افشاری با لهجه خاص به دیگران خلاصه می‌شود. لهجه را از او بگیرید چیزی برای خنداندن در کاراکتر او وجود ندارد. کمدی هفتاد سی تماما در دیالوگ و جنگ و دعوا و داد و فریاد کاراکترها خلاصه می‌شود و عملا چیزی به نام ایجاد موقعیت کمدی در فیلم وجود ندارد.

فیلم هفتاد سی اثری ضعیف و ناموفق است. فیلم از طراحی کمدی گرفته تا دغدغه‌های دیگرش بسیار سطحی و ناتوان است. فیلم تنها تلاش کرده تا از شوخی جنسی دور شود بدون آنکه بلد باشد بدون آن موقعیت کمدی بسازد. وای به حال سینمای ایران اگر که تنها صرف دوری از کمدی جنسی تبدیل به یک مزیت و دلیلی برای بولد کردن یک فیلم شود.

حضور حامد آهنگی با خرچنگ روی پرده سینما

فیلم سینمایی خرچنگ کاری از مصطفی شایسته و تهیه کنندگی یاسر جعفری است که از ۲۵ دی ماه روی پرده سینما‌ها است و با فروش ۱۵۳ هزار بلیط به ارزش ۹ میلیارد و ۹۶۱ میلیون تومان در رتبه دوم گیشه قرار گرفت.

خرچنگ یک کمدی است با بازی گوهر خیراندیش ، حامد آهنگی ، محمدرضا علیمردانی، هادی کاظمی، حمید گودرزی، هدیه بازوند، علیرضا استادی، کمند امیرسلیمانی، شهره سلطانی، رضا ناجی و…

فیلم خرچنگ داستان جوانی است که به دنبال یک شبه پولدار شدن است،او اهل کار نیست و مدت‌هاست به دنبال پیرزن‌های پولدار است تا عقدشان کند و پس از مرگ‌شان پول و ثروت هنگفتی به جیب بزند.

ماجرا از جایی شروع می‌شود که یکی از این زن‌ها که سال‌هاست در عقد موقت سعید است تصمیم می‌گیرد از او طلاق بگیرد و سعید یک شبه تمام آرزوهایش به فنا می‌رود ولی در همین حین او با پیرزن بسیار ثروتمند دیگری آشنا می‌شود و … .

تنوع لوکیشن در آریاشهر دونفر 

سینمایی «آریاشهر دو نفر» کاری از حمید بهرامیان با ۵۴ هزار بلیط به ارزش ۳ میلیارد و ۷۶۸ میلیون تومان در رتبه سوم  فروش گیشه قرار گرفت.

در یکی از نقدهای نوشته شده این اثر سینمایی عنوان شده است: مهم‌ترین نکته در فیلم آریاشهر دو نفر، این است که نویسنده و کارگردان فیلم به‌جای تکیه بر برخی المان‌های دستمالی‌شده و به شدت مبتذل‌شده این روزهای فیلم‌های کمدی، از شوخی‌های جنسی، رقص‌های بی‌مزه و پخش آهنگ‌های شش و هشت قری پرهیز کرده است و همین موضوع خود می‌تواند این پیام را به دست‌اندرکاران سینمای ایران بدهد که بدون این مواد اولیه هم می‌شود از مخاطب خنده گرفت و او را به هیجان آورد.

 آریاشهر دونفر تلاش می‌کند یک کمدی تخت نباشد و با ایجاد فضای اکشن، شلوغ و پر زد و خورد یک اثر اکشن ـ کمدی به‌وجود بیاورد. در همین راستا، کارگردان از لوکیشن‌های متنوع استفاده کرده و بار اصلی داستان را روی دوش دیالوگ و نماهای بسته برای ادای آنها قرار نداده است.

شهرت اساس انتخاب بازیگران صبحانه با زرافه‌ها 

«صبحانه با زرافه‌ها» در ژانر اجتماعی به کارگردانی سروش صحت ۳۹ هزار بلیط فروخت و توانست با رقمی معادل ۲ میلیارد و ۸۱۸ میلیون تومان در رتبه چهارم گیشه سینما قرار دارد.

در یکی از نقدهای نوشته شده این اثر سینمایی عنوان شده است: آخرین ساخته سروش صحت اتفاقی عجیب و قابل مطالعه در سینمای ایران محسوب می‌شود. اگر بسیاری از فیلمسازان درجه دو با ساخت کمدی‌های دم‌دستی با آمیزه‌ای از شوخی‌های جنسی، پیام انتهای آثارشان را همچون سرپوشی برای به‌کارگیری طنز سخیف و منشوری می‌دانستند، سروش صحت بدون هیچ رودربایستی تعارف را کنار گذاشته و با انبوهی از ارجاعات و کنایه‌های جنسی، یک تنه بار کل سینمای ایران را به دوش کشیده و در این بین قید پیام و نصیحت انتهایی را هم زده است!

در این مجموعه کاراکتر‌های این فیلم، توجیهی برای‌انتخاب‌شان وجود ندارد مگر شهرت‌شان! اساسا شخصیت‌ها مهم‌ترین راه برای فهم جهان فیلم هستند. اما آنچه ما در این فیلم می‌بینیم، آدم‌های ماقبل شخصیتند! در صبحانه با زرافه‌ها شخصیت‌های فیلم به دو تیپ تقسیم‌بندی می‌شوند؛ یکی زنانی که در حاشیه نفس می‌کشند و نقشی جلف و جفنگ دارند! و دیگری مردانی که تحت هر شرایطی و از هر طبقه‌ای از جامعه، در حال مصرف مواد هستند!

حس نوستالژیک دهه شصت در زودپز 

فیلم سینمایی «زودپز» در ژانر کمدی به کارگردانی رامبد جوان با فروش ۴۰ هزار بلیط سینما به ارزش ۲ میلیارد و ۷۴۸ میلیون تومان در رتبه پنجم گیشه سینما قرار گرفت.

در یکی از نقدهای نوشته شده این اثر سینمایی عنوان شد: فیلم زودپز با برانگیختن حس نوستالژی در مخاطبان، دغدغه‌های شخصیت‌های فیلم را باورپذیرتر جلوه می‌دهد. طراحی صحنه این فیلم بر عهده امیر ملک‌پور، طراحی لباس آن بر عهده فرشته حدادپور و چهره‌پردازی آن بر عهده مسعود علمداری بوده است. البته علی رغم فضاسازی خوب دهه شصتی در فیلم زودپز باید به اشکالاتی جزئی هم اشاره کرد.

استفاده از برخی موسیقی‌ها در این فیلم موجب انتقاد مخاطبان شده، مثلا قطعات موسیقی به نام‌های«آقای حکایتی» که مربوط به برنامه «زیر گنبد کبود» است، مربوط به دهه ۷۰ است و «میدونی هلاکتم» از امید هم مربوط به همین دوره است. به غیر از این ایرادات جزئی، در نقد فیلم زودپز از لحاظ طراحی صحنه، گریم و طراحی لباس باید گفت که همه با خلاقیت و با کیفیت صورت گرفته‌اند و به خوبی به مخاطب حس نوستالژی را منتقل می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا