اخبار فرهنگی

قضاوت تاریخ درباره جلال آل احمد

کتاب "صد سالگی؛ قضاوت تاریخ درباره جلال آل احمد" به کوشش محمدحسین دانایی از سوی انتشارات همرخ منتشر شد و در دسترس علاقه‌مندان به این نویسنده قرار گرفت.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جلال آل احمد عمر کوتاهی داشت، 46 سال برای مردی چون او کم بود، اما عمق زندگی جلال و تجربیاتی که او در زندگی پر فراز و نشیبش از سر گذراند، آنچنان است که تأثیر او بر ادبیات و جریان‌های سیاسی معاصر را نمی‌توان نادیده گرفت.

بسیاری از نویسندگان الفبای نوشتن را از او آموختند و باور دارند که فرزند “زن زیادی” جلال هستند. از سوی دیگر، انتشار آثاری چون “غربزدگی” و “در خدمت و خیانت روشنفکران” را می‌توان آغازی در تغییر دیدگاه‌های سیاسی دانست.

کتاب “صد سالگی” از جمله آثار تازه‌منتشر شده درباره اوست. در معرفی این اثر آمده است: «جلال آل‌­احمد نویسندة پُرکار و پُرجاذبه‌­ای بود، با سری پُرشور و زندگی­‌ای پُرماجرا. جمعاً 46 سال زندگی عرفی داشت، ولی تا الآن علی‌­الحساب (!) صد سال است که”زنده” است: زنده در ذهن­‌ها، حاضر در دل‌­ها و چابک نشسته بر سرِ زبان‌ها و نوکِ قلم‌ها.

صدها نفر با او حرف دارند و درباره افکار و آثارش می‌نویسند، هزاران نفر آنها را می‌خَرَند و می‌خوانند و خرخاکی‌ها هم به قول احمد شاملو: در جنازه‌اش به سوءظن می‌نگرند!»

 سال 1402 صدمین سال تولد جلال آل­‌احمد بود و به همین مناسبت، نویسندگان و صاحب‌نظران متمایل به جریانات فکری و سیاسی گوناگون، وارد میدان شدند و ضمن شرکت در همایش­‌ها و نشست­‌های تخصصی متعدد، کتاب­‌ها و مقالات زیادی راجع به افکار و آثار آل‌­احمد و نقش او در تاریخ معاصر نوشتند.

کتاب “صدسالگی” که به همت محمدحسین دانایی تدوین شده و انتشارات همرخ چاپ اول آن را به بازار عرضه کرده است، حاوی متن کامل و برخی از خلاصه مطالبی است که بدین مناسبت نوشته و منتشر شده‌­اند و به نوعی نشان‌دهنده قضاوت تاریخ درباره این نویسنده ­نامدار و اثرگذار است.

در این کتاب مقالات و مطالبی از صاحبنظران زیر درج شده است (به ترتیب الفبای نام خانوادگی):احمد افرادی- آراز بارسقیان- عمادالدین باقی- رسول جعفریان- غلامرضا خاکی- مهدی خلجی- محمدحسین دانایی- مرتضی سیدی‌نژاد- امید طبیب‌زاده- حاتم قادری- محمدرضا کائینی- عبدالجواد موسوی- حورا یاوری.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا