اخبار فرهنگی

وفاق از حوزه فرهنگ و با محوریت کتاب ایجاد می‌شود

خبرگزاری مهر

وفاق از حوزه فرهنگ و با محوریت کتاب ایجاد می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری اعلام برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در سی‌ودومین هفته کتاب صبح امروز دوشنبه ۲۱ آبان‌ در ساختمان مرکزی نهادکتابخانه‌ها برگزار شد.

در این برنامه محمدرضا هراتی معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتاب‌خوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات و دبیر سی و دومین هفته کتاب، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور حضور داشتند.

رمضانی در این نشست درباره سند ملی خواندن گفت: یکی از دستگاه‌های محوری برای پیشبرد سند خواندن صدا و سیماست. در ایام اخیر مکاتبه ای با امضای وزیر ارشاد با دستگاه های عضو داشتیم. اعضای هر یک از دستگاه معرفی شدند، پیشنهاد داشتیم اولین جلسه کارگروه در هفته کتاب باشد اما به دلیل تراکم برنامه شاید میسر نباشد. توجه به این نکته ضروری است که سند ملی خواندن از هر حیث عملی و قابل اجراست.

وی افزود: درباره افتتاح کتابخانه ها ما در ۱۲ استان برنامه افتتاح کتابخانه داریم استان هایی از جمله، ایلام، خوزستان، فارس، آذربایجان شرقی از جمله این استان ها هستند، در این میان استان فارس بیشترین تراکم را دارد. متراژ این کتابخانه ها از ۲۰۰ تا هزار متر است و همگی بخش های نوین خدماتی را دارند و حتی برخی به لحاظ خدمات و کیفیت نزدیک به کتابخانه مرکزی هستند.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ادامه گفت: درباره زنگ مطالعه در مدارس نهاد کتابخانه ها فعالیت های پژوهشی داشته است، کارگروه ها در حوزه کارشناسی در وزارت آموزش و پرورش نیز در جلسات شرکت داشتند اما به هر ترتیب این روند در حال حاضر کند شده و این سوال ما هم هست که چرا آموزش و پرورش پای کار نیست. در حال حاضر ما طرحی که بخواهیم آن را به تازگی شروع کنیم نداریم. ترکیب ایجاد کتابخانه ای ما متفاوت است در حال حاضر کتابخانه رشت از نظر ما تکمیل است اما به دلیل مشکلات برق افتتاح نشده است. ما در مجموعه نهاد کتابخانه ها تلاش کردیم مجموعه سازی را منطبق بر نیاز مردم انجام دهیم، مجموعه ای از کتابخانه ها آماده بهره برداری است.

رمضانی درباره فعالیت های ترویجی نهاد در استان شیراز گفت: آنچه در شیراز رخ داده است یک تحول از حیث دسترسی است، این دست موضوعات نیازمند پیگیری است و تلاش کردیم پیوست های عملیاتی برای هر یک وجود داشته باشند. برخی از اقدامات نهاد کتابخانه ها از جمله اتفاقاتی هستند که در حال گسترش اند برای مثال کتابخانه آینده تا پیش از معرفی شناخته شده نبود اما حالا قابل گسترش است البته پیش از این نیز در کتابخانه ها خدماتی مبتنی بر وب داشتیم. مجموعه هدهد سفید نیز مجموعه ای از خدمات است. بحث کلینیک خواندن نیز با محوریت کتاب فعالیت مشاوره ای انجام می دهد که برای اولین بار این کار در زنجان صورت گرفته است و به دنبال خدمات مشاوره روانشناسی است.

وی افزود: ما نمی توانیم با نگاه تصدی گرایانه حوزه فرهنگ را پیش ببریم و مشارکت مردم در طرح ها ضرورتی اجتناب ناپذیر است. نظام مسائل فرهنگی را باید از مدارس حل کنیم، ممکن است پست کتابدار به مدارس قابل بازگشت نباشد اما می توان به معلمان ضمن خدمت آموزش داد و حتما می توان اختلالات خواندن در دانش آموزان را حل کرد؛ در حال حاضر پرفروش ترین و پر امانت ترین رده کتاب و کتابخوانی، کودک و نوجوان است بنابراین باید مسئله کتاب و کتابخوانی را حل کنیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه ها درباره حضور در تریبون هایی مانند نماز جمعه نیز گفت: حضور در نماز جمعه و یا هر تریبون دیگر برای معرفی کتاب و ترویج فعالیت های حوزه کتاب و کتابخوانی لازم است. ما باید برای اینکه فضای عمومی کشور را تحت تاثیر قرار دهیم باید به این مقوله که چه فعالیتی می تواند نام یک کتاب را فراگیر کند فکر کنیم و منطبق با آن فعالیت کنیم. معتقدیم رسانه فعال و پرسشگر و عمیق می تواند مسئله کتاب و کتابخوانی را در کشور پیش ببرد.

وی در پایان گفت: مردم نسبت به کتاب هیچ مقاومتی ندارند و وفاق از حوزه فرهنگ که محور اصلی آن کتاب است ایجاد می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا