اخبار فرهنگی

چاپ مجموعه مقالات ت.اس.الیوت درباره کارکرد اجتماعی شعر

خبرگزاری مهر

چاپ مجموعه مقالات ت.اس.الیوت درباره کارکرد اجتماعی شعر

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «کارکرد اجتماعی شعر و مقاله های دیگر» نوشته ت.اس.الیوت (توماس استرنز الیوت) به تازگی با ترجمه پیمان چهرازی توسط نشر بی‌گاه منتشر و روانه بازار نشر شده است.

این‌کتاب ۱۸ مقاله دارد که از بطن ۳ مجموعه از مقاله‌های الیوت شاعر و منتقد ادبی انگلیسی آمریکایی‌تبار، گزیده شده‌اند؛ ۷ مقاله از کتاب درباب شعر و شاعران، ۶ مقاله از گزیده‌های مقالات سال‌های ۱۹۱۷ تا ۱۹۳۲؛ ۴ مقاله از گزیده اثار منثور و یک مقاله از کتاب کاربرد شعر و کاربرد نقد این‌پژوهشگر.

مقالات مندرج در این‌کتاب، براساس تاریخ انتشارشان قرار گرفته‌اند.

مترجم کتاب می‌گوید احمدرضا احمدی، شاعر فقید، در گفتگویی در پاییز ۱۴۰۰ با او از ضرورت ترجمه مقالات ت.س. الیوت صحبت کرده و گفته در دهه ۱۳۴۰ ترجمه هایی از مقالات الیوت در قالب کتابی به نام «تولد شعر» منتشر شده که زعم او ترجمه های خوبی نبوده اند. به این‌ترتیب پیشنهاد احمدی در مورد ترجمه مقالات الیوت ایده ای را که از قبل در پس زمینه ذهن چهرازی بوده به پیش زمینه کشاند و او را در اقدام به ترجمه مقالات الیوت مصمم کرده است.

در بخشی از این‌کتاب می‌خوانیم:

ژاک ماریتَن در کتاب هنر و فلسفه مَدرَسی گزاره ای دارد که به زعم من در مورد بافتار مقاله حاضر صادق است؛ او می گوید: «کارهایی نظیر آثار پیکاسو نمایان گر پیشرفت هول ناک خودآگاهی در حیطه نقاشی ست.»

تلاش کرده ام طرح های کلی ظریفی ترسیم کنم تا تغییراتی را در خودآگاهی شاعرانی که به شعر فکر می کنند نشان بدهم. این «پیشرفت در خودآگاهی» در حیطه شعر و نقد شعر، در سراسر تاریخ خود، گونه ای رویکرد انتقادی را در پیش می گیرد که در حیطه محدود این درس گفتار نمی گنجد. به عنوان نمونه، تاریخچه نقد شکسپیر، به تنهایی، که مقاله موریس مورگان در باب شخصیت فالستاف، و درس گفتارهایی در باب شکسپیر، اثر کولریج، نمونه های مثال زدنی آن اند، باید به لحاظ برخی از جزئیات اش بررسی شود. از طرفی ما شاهد دستاوردهای قابل اعتنایی در حیطه خودآگاهی در مقدمه های درایدن بر آثار و ترجمه هایش، و اولین تلاش های جدی او در ارزش گذاری شاعران انگلیسی زبان بوده ایم و متوجه تداوم کار او در مسیری واحد شده ایم که اسلوب برآمده از آن در ارزیابی های دقیق جانسن از شماری از شاعران به تکامل رسید، ارزیابی ای که با کاربست معیارهایی میسر شد که به نحوی تحسین برانگیز کلیت هماهنگ و منسجمی را تشکیل می دهند. و بصیرت های عمیق تری در باب سرشت فعالیت شعری را در اظهارات پرداکنده‌ای در نوشته‌های کولریج و پیش درآمد وردزُرث و نامه های کیتس یافته ایم؛ و به درکی هنوز نابالغ در باب ضرورت توضیح کارکرد اجتماعی شعر در پیش درآمد وردزُرث و دفاعیه شلی رسیده‌ایم.

این‌کتاب با ۲۸۷ صفحه، شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۲۶۰ هزار تومان عرضه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا