اخبار فرهنگی

۳ دایناسور در لندن حراج شدند

فسیل سه دایناسور دوره ژوراسیک در یک حراجی به قیمتی بیش از ۱۲ میلیون پوند فروخته شد.

خبرگزاری تابناک

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، فسیل سه دایناسور متعلق به دوره ژوراسیک در بخش «ژوراسیک: آلوسور و استگوسور» حراجی کریستیز که پنجشنبه در لندن برگزار شد، به مزایده گذاشته شدند و به قیمت ۱۲.۴ میلیون پوند معادل ۱۵.۷ میلیون دلار فروخته شدند. 

«آرت نیوز» نوشت، اسکلت یک دایناسور آلوسور بالغ و یک دایناسور آلوسور نوجوان که با همدیگر با قیمت تخمینی ۵ تا ۸ میلون پوند (۶.۴ میلیون دلار الی ۱۰.۲ میلیون دلار) عرضه شده بودند، درنهایت به قیمت ۸.۱ میلیون پوند معادل ۱۰.۲ میلیون دلار فروخته شدند. همچنین فسیل یک دایناسور استگوسور که با قیمت تخمینی ۳ تا ۵ میلیون پوند به مزایده گذاشته شده بود، در نهایت ۴.۲ میلیون پوند معادل ۵.۳ میلیون دلار به فروش رسید. 

البته این نخستین‌باری نیست که بقایای دایناسورها در حراجی به فروش می‌رسند. 

در ماه جولای، یک اسکلت دایناسور ۸ متری استگوسور به نام «اپکس» که در حراجی «ساتبیز» واقع در نیویورک به قیمت ۴۴.۶ میلیون دلار فروخته شد، رکورد گران‌ترین فسیلی که تاکنون به مزایده گذاشته شده است را شکست. البته اسکلت این دایناسور اخیرا به «موزه تاریخ طبیعی آمریکا» (AMNH) واقع در نیویورک منتقل شده است تا به مدت 4 سال به نمایش گذاشته شود. 

«آپکس» که بقایای به جا مانده از دایناسور «استگوسور» است و به حدود ۱۵۰ میلیون سال قبل بازمی‌گردد در «کلرادو» و در محوطه‌ای کشف شده است که از مدت‌ها پیش محل کشف بقایای متعلق به «ژوراسیک پسین» بوده است.

«استگوسور» که یک موجود گیاهخوار بود، با یک سری صفحات بادبادکی شکل که در پشت و دمش قرار دارند که احتمالاً برای دفاع و نمایش استفاده می‌شدند و از سایر گونه‌ها متمایز می‌شود.

یک فسیل تی‌رکس به نام «سو» در سال ۱۹۹۷ به قیمت ۸.۳ میلیون دلار  در حراجی ساتبیز به فروش رسید. در سال ۲۰۲۲ نیز یک «گورگوسور» به قیمت ۶.۱ میلیون دلار فروخته شد و «ماکسیموس» که یک جمجمه تی‌رکس است، نیز به قیمت ۶.۱ میلیون دلار به فروش رسید.

همچنین بقایای «دوروت» که یک دایناسور «تریسراتوپس» بود در سال ۲۰۲۱ به قیمت ۷.۴ میلیون دلار فروخته شد. حراجی کریستیز نیز در سال ۲۰۲۲ یک اسکلت «ولوسی‌رپتور» را به قیمت ۱۲.۴ به فروش رساند.

اما فروش این بقایای ماقبل‌تاریخ همواره با انتقاد مواجه شده است. دیرینه‌شناسان به طور ویژه از فروش بقایای این گونه‌های علمی به عنوان کالاهای لوکس انتقاد کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا