اخبار گیلان

مرغداری‌های رحمت‌آباد و بلوکات رودبار روستاییان را گرفتار کرده اند!

اینطور که آمارها می گوید فقط در چند روستای بخش رحمت‌آباد و بلوکات حدود ۲۰ مرغداری فعالیت می‌کند و به نوعی که چند روستای خاصکول، کلایه، انارکول، پره، ولیجار و لافندسرا این بخش در محاصره مرغداری‌ها قرار گرفته است.

گیرا آنلاین

گیرا آنلاین_ صنعت دام و طیور در استان گیلان و به ویژه شهرستان رودبار به عنوان یک صنعت اشتغال‌زا و اقتصادمحور شناخته می‌شود.

جنوب گیلان به لحاظ موقعیت جغرافیایی، اقلیم و زیست‌بوم بیش از ۷۰ درصد مرغداری‌های گیلان در این منطقه متمرکز است.

اینطور که آمارها می گوید فقط در چند روستای بخش رحمت‌آباد و بلوکات حدود ۲۰ مرغداری فعالیت می‌کند و به نوعی که چند روستای خاصکول، کلایه، انارکول، پره، ولیجار و لافندسرا این بخش در محاصره مرغداری‌ها قرار گرفته است.

فعالیت چندین مرغداری در یک منطقه اگرچه موجب رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال می‌شود اما نباید از مسئله زیست‌محیطی به راحتی گذشت، چرا که فعالیت تعداد غیرمعقول مرغداری در روستا محیط زیست و سلامت مردم را به خطر می‌اندازد.

جدا از خطر زیست‌محیطی فعالیت چندین مرغداری در یک منطقه، مانع از توسعه و پیشروی روستایی و ساخت‌وساز می‌شود، مسئله‌ای که این روزها گریبان اهالی روستاهای خاصکول، کلایه، انارکول، پره، ولیجار و لافندسرا شهرستان رودبار را گرفته و به علت تعدد غیرمعقول و بدون کارشناسی مرغداری‌ها در این منطفه، ساخت‌وساز در این روستاها ممنوع شده است و اهالی و روستاییان منطقه اجازه ساخت یک بنا را نداشته و در حصار مرغداری‌ها گرفتار شدند.

در حالی که مسئولان نظام و دولت‌مردان دغدغه توسعه روستایی و مهاجرت معکوس به روستاها دارند در شهرستان رودبار و در بخش رحمت‌آباد و بلوکات این بخش قاعده ضدروستانشینی حکم‌فرما است و لحظه به لحظه به آمار صدور مجوز فعالیت مرغداری در این منطقه افزوده می‌شود.

افزایش بی رویه صدور مجوز فعالیت مرغداری‌ها در بخش رحمت‌آباد و بلوکات رودبار، در حالی موجب نارضایتی عمومی‌و ساکنین منطقه شده که مسئولان این شهرستان از نماینده و فرماندار گرفته تا مدیران جهاد کشاورزی و محیط زیست و دیگر دستگاه‌ها روزه سکوت گرفتند و هیچ واکنشی نسبت به تعدد غیرمنطقی فعالیت مرغداری‌ها نشان نمی‌دهند.

بخش رحمت‌آباد و بلوکات رودبار یکی از مناطق خوش‌ آب و هوا و دارای مناطق بی‌نظیر گردشگری است که در طول ایام سال بعنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری مطرح است و از طرفی وجود باغات زیتون، چشمه‌های جوشان، شالیزارهای خوش‌رنگ و مناظر طبیعی دلفریب، منطقه مستعدی برای زندگی روستایی به شمار می‌رود اما وجود قارچ‌گونه مرغداری‌ها در اطراف و نزدیکی روستاهای این بخش به ویژه خاصکول، کلایه، انارکول، پره، ولیجار و لافندسرا، این روستاها را از حیطه انتفاع خارج کرده است که از مسئولان شهرستان رودبار و استان گیلان انتظار می‌رود ضمن جلوگیری از صدور مجوز جدید برای مرغداری‌ها، پروانه فعالیت مرغداری‌های چسبیده به روستا را ابطال کنند تا زندگی روستایی در بخش رحمت‌آباد و بلوکات از حصر در آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا